Pompoen en wortelpuree met kiprollade, paddestoelen & wortelchips

Snel naar recept

Misschien wel 1 van de lekkerste recepten op mijn blog! Deze pompoen en wortelpuree met kiprollade. ‘I’m on the roll’ met mijn puree recepten, dus ik sluit niet uit dat ik volgende week een andere mening heb. Deze puree is romig, lekker vol van smaak en hangt tussen zoet en hartig in. Met die kiprolletjes met rauwe ham is het best een beetje chique! Even de oven aan en je hebt er ook nog zo van die leuke wortelchips bij gemaakt. Nodig: pompoen en wortels!

Oogstmarkt op het Noordplein

Met geduld wacht ik altijd tot de eerste van de maand. Dan is er weer oogstmarkt op het Noordplein in Rotterdam. Niet dat ik daar dan met volle tassen vandaan kom, wel met een kaartje vol foto’s. Meestal koop ik 1 of 2 ingrediënten. Het is uit zelfbehoud. Prachtig vind ik het, dat wat daar in die kramen ligt. Ik ken mezelf wel een beetje. Want tassen vol betekent ook dat je er mee aan de slag moet. Het blijft niet eeuwig goed. Het is eigenlijk net als dat je in een restaurant te veel besteld. Mijn ogen zijn groter dan ik kooktechnisch aan kan. En tja… dan raak ik in de stress.

oogstmarkt-november-0812E.jpg
pompoen-en-wortelpuree-0860E.jpg

Tegenwoordig zijn er wel heel veel dingen zijn waar we van in de stress of zeer geïrriteerd van kunnen raken en we weinig aan kunnen doen. Situatie VS, politieke discussies in Nederland en sinterklaas gezeur. Ik heb besloten het stressniveau zoveel mogelijk in te perken. En ja net als jij heb ik ook gewoon nog steeds stress om de meest onbenullige zaken (lees: bijvoorbeeld het huishouden).

Pompoen? Dat vind ik een shit groente..

Afgelopen oogstmarkt kwam ik met pompoenen en wortels thuis. En heel erg nat van een stortbui. Ze moeten een fiets maken met overkapping! Ik had ook best 15 minuten kunnen wachten… maar ik was te enthousiast en wilde met die pompoen en wortels aan de slag. Eigenlijk vind ik een pompoen een shit groente. Zo dat heb ik gezegd! Dat heeft te maken met het formaat en dat hij nou niet echt gemakkelijk in stukken te snijden is. Natuurlijk weet ik wel dat je hem het beste eerst kunt halveren en dan in parten kunt snijden. Maar dat mes er eerst in zetten om hem in tweeën te krijgen bezorgt me al visioenen van een afgehakt vingerkootje. Het heeft te maken met de onhandigheid van dat ding en de kracht die je moet zetten. Goed alle vingers zitten er nog aan. Maar voorzichtigheid is geboden!

pompoen-en-wortelpuree-0855E.jpg
oogstmarkt-november-0840-2E.jpg
pompoen-en-wortelpuree-0871E.jpg

Pompoen en wortelpuree uit de oven

Zoals al mijn favoriete recepten heb je voor deze wortelpuree de oven nodig. Een van mijn beste vriendinnen heeft geen oven! Heb ik dat ooit verteld? Na jaren snap ik nog steeds niet hoe ze het regelt met 2 kleintjes thuis. Maar goed. Ik ga er vanuit dat iedereen die mijn blog leest gewoon zo een apparaat heeft. Dat roosteren in de oven optimaliseert de smaak van heel veel groenten. En optimaliseren betekent in alle gevallen van mijn recepten: blije groenten-eters.

Nou hoef je natuurlijk niet perse die pompoen en wortels op de markt te gaan halen! Welnee, gewoon in je boodschappenkarretje kan ook. Voor de kiprollade gebruik ik kippendijen. Omdat daar naar mijn idee meer smaak aan zit. Voor de chips heb ik leuke regenboog wortels gebruikt. En tot slot is het mooi wanneer je op het bord een paar mooie paddestoelen tussen de kiprolletjes en de wortelpuree kunt leggen.

Stress-vrij recept!

Voorverwarmen die oven! Oja net als alle andere puree-recepten op mijn blog, ook deze kun je heel goed van te voren maken. Na 2 dagen was hij nog steeds heel lekker. Gewoon in een luchtdicht doosje bewaren en dan weer opwarmen. Kijk dat scheelt dan weer wat stress he? Kun je je weer lekker druk maken over onbenullige en benullige zaken!

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like