Kwartel recept met citroen, spek + lauwwarme Asperge salade

Snel naar recept

Super lekker vind ik ze en ze hebben ook nog eens een perfect maatje. De perfecte maat? Ja zo’n kwartel. Ze zijn precies groot genoeg voor 1 persoon. En daarmee perfect voor een etentje. Je leest best vaak dat het ingewikkeld is om een kwartel te bereiden. Ik vind dat heel erg meevallen. Nou zijn ze natuurlijk wel klein en hebben ze relatief weinig vet. Daarom kunnen ze snel uitdrogen. Maar door ze te omwikkelen met spek ben je al van dat probleem af… het beschermd ze in de oven tegen uitdrogen terwijl ze wel goed gaar worden. Ik heb ze gevuld met citroentjes, zodat ze een nog lekkerdere smaak krijgen. Kortom een leuk en lekker kwartel recept!

Lauwwarme asperge salade

Erbij heb ik een hele lekkere voorjaarsgroenten salade bedacht. Die het lekkerste is om lauwwarm te serveren. Zo proef je namelijk de vinaigrette het beste. Wanneer de groenten nog te warm zijn valt de vinaigrette een beetje weg. Bovendien is lauwwarm heel gemakkelijk bij etentjes. Je hoeft je geen zorgen te maken dat alles warm op tafel moet. De salade bestaat uit haricot verts (of sperzieboontjes), groene aspergetips en doperwtjes. De vinaigrette is gemaakt van mosterd, kruidenazijn, citroensap en fijngesneden sjalotjes.

naamloos-1906.jpg
naamloos-1896-1.jpg

De kwartels opbinden…

Voordat ik de kwartels in de pan aanbraad bind ik ze eerst op. Dat hoef je niet te doen. Maar dan kan het zijn dat de pootjes of vleugeltjes (of beiden) wijd uit gaan staan. Je kunt dat heel vernuftig en profi doen. Hierbij een linkje: opbinden van een kip (voor een kwartel geldt natuurlijk in het klein hetzelfde). Of je doet gewoon een touwtje om de kwartel, waarbij je de pootjes tegen het lijfje aanbindt. Maar he, je bent nu toch bezig, kun je het net zo goed even leren. Dat ziet er heel profi uit!  Gebruik wel touw wat er voor bestemd is. Je wilt geen Bridget-Jones-taferelen waarbij de kwartels een licht blauwe kleur hebben, van het afgeven van het touwtje.

Menu voor twee: Citroen & Voorjaarsgroen!

Dit recept hoor bij een menu voor twee. De twee andere gerechten zijn: bruschetta’s met doperwtenpuree, munt en citroen en citroenmousse met honeycomb schotsen en honing. Kijk hoe je dit menu maakt op: Menu voor twee: citroen & voorjaarsgroen.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like