Zelf limonade maken van zomerfruit (zonder suiker)!

Snel naar recept

Ben je al dat water drinken ook een beetje zat? Met het warme weer luidt het advies natuurlijk: drink veel water. Maar na een half litertje ben ik wel aan een ander smaakje toe. De weerberichten geven aan dat er nog een paar hele mooie dagen aan gaan komen. Een recept voor een gezond en verfrissend drankje is dan natuurlijk welkom!

zelf limonade maken / Homecooking dept

“Infused water” wat is dat dan?

Heb je op social media ook al die mooie “infused-water-kannen” voorbij zien komen?  “Infused water” is niets anders dan een waterkan of fles met water, met daar mooi gesneden fruit, verse kruiden en bijvoorbeeld een komkommer toegevoegd. Het staat heel mooi en dat subtiele smaakje is precies goed op mooie zomerse dagen!

Het fijne bijkomende voordeel is dat je het zelf zo gemaakt hebt. Je kunt eindeloos fruit en kruiden combineren tot dat je jouw favoriete smaak gevonden hebt. Mijn limonade recept lijkt op “infused water”, maar heeft net iets meer smaak waar nul komma nul suiker aan wordt toegevoegd! Dat is natuurlijk goed nieuws en je hebt gelijk een prima bestemming voor die aardbeien die hoognodig op moeten omdat de fruitvliegjes beginnen toe te slaan!

Zelf limonade maken / Homecooking dept

Suikervrij…

Dat er geen suiker aan is toegevoegd, noem ik even snel in het voorbijgaan. Maar is echt een heel fijn voordeel. Zijn we niet allemaal opzoek naar drankjes en lekkere recepten met wat minder suiker?

Ik zou eigenlijk wat op mijn eten moeten letten. Maar om je eerlijk te zeggen ik heb er geen zin in! Het is niet dat ik veel koekjes, gebak of zoutjes eet. Het ligt aan het avondeten. Ik eet gewoon veel! Ik ben geen muizenhapjes-snijder of mini-hapjes-eter. Ik eet gewoon Hollands. Ook ik heb natuurlijk gelezen dat het avondeten niet het belangrijkste eten van de dag zou moeten zijn. Dat is even slikken want ik vind het avondeten het lekkerste eten van de dag!

zelf limonade maken / Homecooking dept

Vroeger kon ik alles eten, ik was een tenger meisje met maatje 34. Inmiddels ben ik 1.5 maat gegroeid. En natuurlijk zijn er ook wat jaren bijgekomen. De verhouding is alleen wat zoek. Dit klinkt vast bekend, ik ben echt niet de enige die met dit eet-dilemma zit. Ik zou me kunnen storten op het populaire geen- koolhydraten-dieet. Diegene die structureel pasta kan laten staan is in mijn ogen een held! Maar mij gaat dat niet lukken.

Een andere optie is dat ik echt belabberd ga koken. Dat werkt, soms mislukt er wel eens iets bij mij in de keuken. Dan eet je automatisch minder, omdat het gewoon niet zo goed smaakt. Maar dat lijkt mij niet echt het juiste pad voor een foodblogger en een bewonderaar van eten! Dus rest mij het: “opletten-geblazen-dieet”. Dat is zoiets als denk er even bij na wat je in je mond stopt en probeer suikers te vermijden!

zelf limonade maken / Homecooking dept

Lekker aanstekelijk rommelen met dhr J. Oliver..

Vanwege die suiker starte ik mijn zoektocht naar een leuke en gemakkelijke limonade. Ik vond dit recept op youtube! Dhr J. Oliver rommelt op zijn eigen aanstekelijke wijze een zelfgemaakte limonade in elkaar. En zo aanstekelijk dat ik dacht, wil ik ook! Hij heeft het goed met ons, zijn gezin en zichzelf voor! Jamie vindt suikers aan limonade toevoegen compleet overbodig! Fijn dan hebben we het juiste recept te pakken. Ik heb niet eens de moeite gedaan om het recept rigoureus te veranderen. Want wat goed is, is goed! Het enige wat ik er aan toevoeg is een beetje verse sinaasappelsap, dat geeft je limonade net iets meer smaak.

Als Jamie er aanstekelijk mee rommelt, kun jij dat ook! Gebruik bijvoorbeeld stukjes meloen, ananas of  mango dan maak je zo in een handomdraai een tropische limonade! Het is belangrijk om het fruit in stukjes te snijden, zodat er meerdere snijvlakken zijn die smaak kunnen afgeven aan het water. Gebruik ook kokend heet water, daarmee komen de smaken gemakkelijker vrij! Laat je zelfgemaakte limonade daarna afkoelen in de koelkast, hoe langer het water smaken kan onttrekken van het fruit, hoe lekkerder je limonade wordt.

Het recept voor zelf limonade maken zonder suiker

Misschien vind je deze ook leuk

Bedenk in 7 stappen jouw originele koude pastasalade_8274   perzik cake / Homecooking dept  pesto maken / homecooking dept

Deel dit blog, dit recept of de foto’s op

6 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like