Weinig ingrediënten in huis & straks bezoek? Maak dan dit chocoladecake recept!

Snel naar recept

Wanneer er vrienden of familie opbellen met de vraag of ze vanmiddag even langs mogen komen, breekt er bij mij soms een lichte vorm van paniek uit. Ik bedenk ook altijd gelijk een paar totaal onzinnige redenen om het niet door te laten gaan. Zoals: Het is een rommel en heb niets te eten in huis! Herkenbaar? Dan heb ik het perfecte chocoladecake recept voor je!

Chocoladecake / Homecooking dept

Spontaan en onverwacht bezoek..

Ik ben dat spontane langskomen eigenlijk gewoon niet meer gewend, soms worden afspraken maanden van te voren gemaakt! Dat zal bij jou vast niet anders zijn. Wanneer er dan een vriendin zomaar langs wilt komen, moet ik altijd even overschakelen op de “he-dat-is-leuk-modus”. Dat heeft niets te maken met dat ik het niet leuk vind. Maar meer met: hoe ga ik dan al die andere dingen regelen die op de planning stonden? Mijn vriend en ik hebben sinds een maandje een pup in huis. Kobus. Dat zorgt voor genoeg vrienden en familie die even komen aanwaaien.

Chocoladecake / Homecooking dept

Bakreputatie hooghouden!

Of je nou een pup, baby, nieuwe auto of jullie splinternieuwe keuken net geplaatst is, ook dat levert meestal onverwacht bezoek op! Leuk natuurlijk, maar wanneer je net als ik een kook- en bakreputatie hoog te houden hebt zul je even moeten toveren met weinig ingrediënten en weinig tijd! Even snel iets halen bij de supermarkt? Dat vind ik dus niet kunnen, vooral  omdat ik  stiekem blij ben dat ik een goede reden heb om iets te bakken. Nou geen nood dus! De ingrediënten even mixen en de oven doet de rest van het werk! Kun je stiekem toch nog even stofzuigen en de wc schoonmaken!

Franse Bulldog / Homecooking dept

Wat Yvette en haar hondje Marie kunnen, kan ik ook..

Over pup Kobus. Daar ben ik dus best trots op. 13 Weken oud, formaat worst, kan op commando zitten, naar rechts kijken, een rondje draaien en loopt totaal niet met mij mee als ik dat wil. Food en hondjes kunnen toch heel goed samen? Dat bewijst Yvette van Boven met haar hondje Marie. Geen kookboek zonder hondenkoekjes of foto’s van haar Marie. En in het tv-programma Koken met van Boven heeft haar hondje ook al zo een prachtige bijrol. Mimi Thorrisson van het mooie Engelse blog Manger fotografeert in elke post al haar perfecte honden en kinderen. En wat dacht je van het geweldige blog Lady and Pups, het draagt zelfs de naam: “Pups”! Dat kan ik dan toch ook?

Chocoladecake / Homecooking dept

Ach en foto’s van jonge hondjes en chocoladecake zijn de ideale combinatie! (de cake is overigens absoluut verboden voor hondjes, dus check de eventuele kruimels op de grond wanneer je ook een vrolijke kwispelende viervoeter in huis hebt..) En wees gerust ik ga niet bij elk recept mijn hond van stal halen, daar krijgt hij alleen maar sterallures van!

Franse Bulldog / Homecooking dept

Even de ingrediënten checken…

Oja voordat we die cake snel maken, je hebt natuurlijk wel wat ingrediënten nodig. Het recept komt  uit een van mijn lievelings bakboeken. Ben je nog op zoek naar een bak kookboek waaruit alles lukt? Kijk dan eens naar de bakboekjes van de Hummingbird bakery (hier vind je een linkje voor de Hummingbird kookboeken: Cake Days en Bakboek) Alle cupcakes heb ik overgeslagen maar al het andere van brownie tot en met deze chocoladecake zijn top! Het komt uit de oven zoals op de foto’s, het smaakt fantastisch en lukt dus ook nog eens altijd. Goed eerst even snel kijken of je alles in huis hebt. Bloem, suiker (bij voorkeur lichtbruine of bruine basterdsuiker), boter, eieren, cacaopoeder, bakpoeder en sterke koffie. Overal een vinkje bij gezet? Laten we dan maar snel beginnen voordat de visite voor de deur staat.

Hieronder vind je het recept voor koffie & chocoladecake

Misschien vind je deze ook leuk (snel klaar…)

perzik cake / Homecooking dept  frambozen clafoutis rond  Citroen madeleines

Deel dit blog, dit recept of de foto’s op

4 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like