Smeuïge Chocoladecake met Karamel + Butterscotch

Snel naar recept

Wanneer je zoekt naar een juweeltje voor bij koffie, thee of als toetje, dan heb je het nu met dit super lekker recept voor chocoladecake gevonden. En een goddelijke combinatie: die karamel en butterscotch zijn namelijk verrukkelijk bij chocolade! Is dit eigenlijk wel een chocoladecake? Met 1 hap van deze cake krijg je een héérlijke hoeveelheid smeuïge chocolade voor je kiezen. De grens dat iets een chocoladecake mag heten heeft hij daarmee wel bereikt. Vind ik. Krijg je ook gelijk zin om aan de slag te gaan?

Een kunstwerkje van een chocoladecake…

Een goed bakrecept kost meestal wat tijd om te ontwikkelen. Cake met een lepeltje eten is niet iets waar je trots van wordt wanneer je visite hebt! Daarom heb ik flink mijn best gedaan, zodat jij straks niet de cake uit de vorm staat te schrapen! 4 Cakes in een week kostte het mij om van dit recept een kunstwerkje te maken.

1 chocoladecake kon met een lepeltje gegeten worden, de volgende had caramel op de bodem in plaats van er bovenop en de 3de was mierzoet. Dat is allemaal verholpen! De 4de chocoladecake was perfect. Een smeuïge cake gemaakt met net genoeg butterscotch om dit heerlijke drankje te proeven. De karamel zorgt voor een prachtige glanzende topping en het wow effect (wat een beetje cake of taart wel kan gebruiken!). En ach de chocolade, die stolt niet en blijft zo lekker smeuïg .. Heerlijk!

chocoladecake-1604E.jpg
chocoladecake-5.jpg
chocoladecake-1668E.jpg

Is het dan zo’n uitdaging om te maken? … Juist niet!

Nee juist niet.. Ik weet zelfs bijna zeker dat het bij jou in 1 keer lukt. Dus geen 4 chocoladecakes voor jou! Omdat ik het recept zo vaak heb gemaakt, is het juist een recept wat bijna niet mis kan.

Het maken van karamel kan best spannend zijn. Stiekem is ook dat niet moeilijk, even goed de stappen volgen. Houd vooral jezelf goed in de hand! – Roer namelijk niet in het pannetje met de suiker, – kom niet in de verleiding om je vinger in het suikermengsel te stoppen om bijvoorbeeld te proeven, – Lik de karamel niet van de pollepel.. ik herhaal niet. (beide gevallen zorgen voor een brandwond, zo heet wordt de karamel.. en ja ik heb een keer mijn vinger verbrand… ben daar niet trots op!)

Verder is er niets aan de hand! En ook het pannetje krijg je gewoon weer schoon!

Ik & chocolade…

Wie houdt er eigenlijk niet van chocolade? Ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Het heeft niets te maken met de hoeveelheid caloriën, vet of suiker. Het vindt vooral plaats tijdens het afwegen, snijden, mengen en in een bakvorm scheppen. De chocolade zit werkelijk overal! Van mijn kleding tot mijn haar. Er is altijd wel een plek waar het zijn weg vindt die niet bedekt is met een schort.

Of je nou wel of niet straks onder de chocovlekken zit, laat je beslist niet weerhouden! Gewoon beginnen en vier lekker het weekend met deze heerlijke chocoladecake! Onderaan de pagina vind je het recept! En ben je een choco-fan: kijk dan ook eens naar deze chocoladetaart of deze heerlijke Italiaanse chocoladetaart met kastanjes.

chocoladecake-1639E.jpg
chocoladecake-3.jpg
chocoladecake-4.jpg
chocoladecake-9418E.jpg

Ondertussen in de stad:

Ik krijg steeds vaker verzoekjes voor tips in Rotterdam. Naast foto’s – plaats ik ook bij elke post iets over mijn stad.

Voor deze post maakte ik foto’s van het centraal station. Prachtig vind ik het. Er is bijna 3.000 ton staal in verwerkt! Na 5 jaar klussen (en heel veel zooi) werd het station in 2014 opnieuw geopend. Dagelijks komen er nu 110.000 reizigers.

Die glazenpui vind ik een perfecte combinatie tussen modern design en “welkom heten”. Het hout geeft namelijk een hele prettige sfeer! De hoogte en al het licht doet natuurlijk ook wat. Waar de meeste mensen de vorm van het station prachtig vinden, vind ik de letters ‘centraal station’ vooral een eye-catcher.

Rond het station kun je leuke koffietentjes vinden. Bijvoorbeeld Lebkov & Sons wat in het groothandelsgebouw gevestigd is. Een van de eerste gebouwen dat na het bombardement van Rotterdam werd opgeleverd. Grappig om te weten is dat het cafe Engels hier al vanaf het begin is gevestigd! Dus sinds 1951! De ontwerpen voor het gebouw werden trouwens als enorm vernieuwend gezien. Wij zouden daar nu best een appartement in willen. De raampartijen zijn echt prachtig!

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like