Heerlijke en gemakkelijke Italiaanse pasta met ansjovis en bimi

Snel naar recept

Waar mag ik jou voor wakker maken? Ik blijf trouw bij mijn eerste liefde. Pasta. Als kind wilde ik dat al op mijn verjaardag eten. En nu eigenlijk nog. Ik vind pasta zelfs lekker met alleen wat goede olijfolie en geschaafde Parmezaanse kaas. Iets wat saai, het is even om mijn liefde voor pasta aan te geven. Deze pasta met ansjovis is net iets minder saai! Maar bestaat zoals een echt Italiaans gerecht niet uit heel veel ingredienten. Maar wel perfect in balans! En o zo Lekker!

Ik geef het gewoon toe, durf ik best.. Ik eet te veel pasta. Niet echt goed voor de lijn deze liefde. Ik heb er sinds kort een nieuwe liefde bij. Ramen. Stiekem is Ramen eigenlijk bouillon met noedels. Of je zou het ook pasta soep kunnen noemen. Zo voorspelbaar dat zoiets bij mij in de smaak zou vallen! Soep en pasta dat kan natuurlijk nooit verkeerd.

Terug naar de Italiaanse keuken. Die ramen komt nog wel een keer! Pasta met ansjovis. Een klassieker, niet met de bimi, maar met cime di rapa. Het gerecht is vast iets Siciliaans. Daar ben ik overigens nog nooit geweest. Het is meer kookboekenkennis, of eigenlijk een aanname. Maar soms hoef je helemaal niet er naar toe om een beetje Siciliaanse/ Italiaanse sfeer te proeven. Een recept is soms al genoeg om je in een leuk restaurantje aan het haventje van Cefalu te brengen. Bij deze!

Hoe je hem maakt? Heel snel en gemakkelijk. Wat  je nodig hebt is ansjovis en bimi. Nou kun je bimi niet overal kopen. En je kunt het vervangen door broccoli. Maar probeer het toch maar wel te vinden. Want het is zoveel lekkerder. En met zo weinig ingredienten is elk ingrediënt bepalend voor het eindresultaat.

Eerst bak je voorzichtig de knoflook en chilipeper in de pan, daarna voeg je de ansjovis toe. Die smelt langzaam weg en wordt een saus. Tenslotte doe je de bimi er bij, voegt nog wat water toe en laat de bimi in de heerlijk gecreëerde smaken gaarstomen. Lees hieronder het volledige recept van de pasta met ansjovis en bimi.

pasta-met-ansjovis-2130.jpg
pasta-met-ansjovis-2112.jpg
pasta-met-ansjovis-2096.jpg

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like