Noedelsoep met pittige misokip, kommetje vloeibaar geluk!

Snel naar recept

Is er een goed begin voor een eerste post op een blog wat al eventjes stilstaat? Eigenlijk niet. Ik heb zinnen ingetikt, ben alinea’s begonnen en uiteindelijk heb ik besloten dat de vier maanden niet te overbruggen zijn met een simpele uitleg. Begin je dan bijvoorbeeld te vertellen hoe het zo ontstaan is, ga je uitvoerig schrijven wat er allemaal op je pad is gekomen of doe je een beetje alsof er niets aan de hand is en zet je gelijk in alinea één het recept? Of is er toch een middenweg?

Vier maanden is lang, maar het is ook weer zo voorbij. Je herkent het vast wel, opeens is het herfst! Het was druk, het was hectisch en ik had nooit van te voren kunnen bedenken dat wat ik zo leuk vind om te doen ook echt mijn werk zou worden. De afgelopen maanden waren opgevuld met stylingopdrachten voor kookboeken, tafels mooi aankleden voor fotoshoots, workshops geven, recepten schrijven en props verzamelen. Kortom het komt er op neer dat ik het druk had met styling en fotografie zaken. In het kort: de tijd was gewoon gevuld met werk. En een eindeloze hoeveelheid kookboeken en magazines doornemen! Dat natuurlijk ook!

naamloos-3609.jpg
Adobe-Spark.jpg
naamloos-3663.jpg

Trouwens ooit ben ik mijn blog begonnen om beter te leren koken. Wist je dat? Nee ik lieg. Mijn eerste blog begon ik omdat ik me verveelde. Wanneer je net van een groot dorp naar een stad verhuist en je niemand kent, dan kun je je zomaar gaan vervelen. Het overkwam mij. Ik begon een blog. Daarna leek mijn blog me heel geschikt om eens wat moeilijkere gerechten te leren maken, want echt een foodie was ik niet hoor! Het was als een stok achter de deur, dat had ik nodig. Daarna wilde ik toch echt beter leren stylen en fotograferen. En nu? Tja dat is nu mijn werk. Maar ik ben ook weer een beetje terug bij af. Nee, gelukkig niet de verveling! Wel bij de inspiratie, het koken en vooral ook mooie beelden maken. Gewoon zomaar in mijn vrije tijd! Omdat ik iets nieuws onder de knie wil krijgen. Dus dat waren de afgelopen vier maanden. Op naar het recept!

Vandaag een van onze lievelingsrecepten hier thuis. Noedelsoep. Inderdaad dat ben je niet helemaal van mij gewend, iets Aziatisch. Maar ik ben er gek op en vond het tijd eens om één van die favorieten te delen. Noedelsoep is dé ideale combinatie (voor mij) tussen koolhydraten en een alles goedmakende bouillon. Perfect voor de herfst. Zo’n kom met vloeibaar geluk warmt je zo weer op. Ook in Japan (de birthplace van ramen AKA noedelsoep) vinden ze dat, mensen staan letterlijk in een rij voor een kom met ramen! Het is het populairste gerecht van Japan. Alhoewel het natuurlijk helemaal geen slecht plan is om een paar noedelsoep food caravannetjes hier in de stad te parkeren, kun je ook met gemak zelf zo’n kommetje geluk maken. Natuurlijk kun je de beste thuiskok van 2017 uithangen en zelf de bouillon trekken, vlees ongelooflijk lang laten sudderen en er dan nog zo’n mooi gemarmerd ei bij maken. Of je kunt gewoon in 20 minuutjes mijn recept volgen (ook met een ei).

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like