Mango cheesecake recept met passievrucht

Snel naar recept

Romig, niet te zoet, een beetje zoutige bodem en dan die passievrucht bovenop. Dat is dit mango cheesecake recept. Mijn zus serveerde op de verjaardag van mijn neefje een werkelijk voortreffelijke cheesecake. Iets met bosbessen. En dan heb je natuurlijk gelijk zin om ook zoiets thuis te maken. Maar dan wel net even anders. Een voorjaarsvariant. Bij  het voorjaar passen lekkere frisse smaken en kleuren, daarom maakte ik de cheesecake met de combinatie mango en passievrucht. En voegde romige witte chocolade aan deze frisse smaken toe.

En voorjaar dat is het. Nog niet helemaal qua temperatuur. Na die fantastische week met prachtig voorjaarsweer heb ik mijn winterjas weer tevoorschijn gehaald. Maar al die boompjes met bloesem staan er nu prachtig bij! Vorige week bezocht ik de boerderij De Buytenhof. Achter de boerderij staan wel honderden peren- en appelboompjes. Een grote bloemenzee. Als dat geen voorjaar is!

Het leuke aan het maken van een cheesecake is dat het niet zo ingewikkeld is. Je hebt bijvoorbeeld geen deegje nodig wat rust nodig heeft, secuur uitgerold moet worden en daarna met bakbonen de oven in verdwijnt om dat voor het beste resultaat nog een paar keer te herhalen! Welnee je verkruimelt koekjes die samen met gesmolten boter de bodem vormen. Daarover een laagje chocolade en dan het roomkaasmengsel.

mango-cheesecake-recept.jpg
Bloesem-De-Buytenhof-1970.jpg

Mango cheesecake recept zonder gevaarlijk waterbadje!

Het maken van een cheesecake vond ik altijd een beetje een ingewikkeld. Eigenlijk maak ik het ook niet zo vaak. De bovenkant kan gemakkelijk gaan scheuren. Tenminste dat lees je in de kookboeken. De enige oplossing? De cheesecake in de oven nog in een braadslede met water zetten. Zodat hij gelijkmatig verwarmd wordt. Dat vind ik altijd een enorm gedoe en ook een beetje link.

Moet er nou kokend water in die braadslede? Sommige receptschrijvers vinden dat je de cheesecake moet inpakken met aluminiumfolie, want ojee straks loopt er een beetje water in de cheesecake… En dan, wanneer de cheesecake uit de oven moet! Dat is helemaal een gevaarlijke onderneming. Ik kwam tot de conclusie dat het helemaal niet nodig is! Dit mango cheesecake recept is prima te doen zonder zo’n gevaarlijk waterbadje! En hij kwam er echt prima uit de oven! Hieronder lees je verder hoe je de cheesecake maakt!

mango-cheesecake-recept-2012.jpg
Bloesem-De-Buytenhof-1957.jpg

4 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like