Gemakkelijke wortel pompoensoep met geitenkaasroom & walnotencrumble

Snel naar recept

De definitie van een luie hobbykok is een thuiskok die zoveel mogelijk gebruik maakt van keukenmachines. En bij voorkeur de keukenmachines waarbij je gerust een kwartiertje weg kunt lopen om andere belangrijke dingen te gaan doen. Ja, jij bent ook een luie kok? Aangenaam, blijf je even hangen dan? Overigens gebruikt een luie hobbykok geen pakjes en zakjes dat is een totaal andere kok of eigenlijk geen hobbykok! Alles wat uit jouw keuken komt is vers, lekker en homemade! Alleen dan wel handig, met het juiste materiaal! Waar we overigens niet perse over opscheppen, we hebben het gewoon. En ondertussen doe je ook nog de was..

wortel pompoensoep / Homecooking dept

Ovengebruikers zijn de luiste koks onder de luie koks…

Genoteerd. Robert Kranenborg, die van de hele ingewikkelde klassieke gerechten uit de Wereld Draait Door, haalde ooit in dat zelfde programma uit naar de zogenaamde luie koks. Vooral de thuiskoks die met plezier de oven gebruiken moesten het ontgelden. Dat zouden volgens dhr Kranenborg de ergsten zijn. Luier kon je niet zijn … Laat de oven nou mijn favoriete keukenapparatuur zijn!

Hij schilderde de luie koks een beetje af alsof ze niet goed konden koken. Onzin natuurlijk, de was doe je ook niet meer met de hand, die gooi je ook in de wasmachine. Ik geloof je wel hoor, er komen vast ook fantastische dingen uit jouw keuken! We zijn gewoon praktischer! En als je straks de wortels en pompoen in de oven hebt staan, kun jij lekker verder op internet snuffelen naar kookinspiratie! Zat tijd! Wie wil dat nou niet?

Wortel pompoensoep / Homecooking dept

Ken je keukenapparatuur

Ik hoef jou natuurlijk niet te vragen of je een staafmixer hebt. En advies geven om je oven eens goed te leren kennen is ook compleet overbodig. Voor jou geen geheimen als het om keukenapparatuur gaat, behalve dan misschien hoe je het klokje van de oven straks weer en uur achteruit krijgt?

Goed ik ben dus ook een luie kok, ik maak mijn pastadeeg in de keukenmachine (niets kuiltje bloem op het aanrecht), gebruik overal mijn hakselaar en staafmixer voor en heb een hele goede relatie met mijn mandoline (waarom zou je zelf een poging tot fijn snijden doen wanneer je dit ultra handige apparaat toch in de la hebt liggen, en ja ik gebruik ook de andere mesjes!) Jij toch ook? Fijn, ik houd je niet langer op, dan gaan we nu heel lui soep maken in de oven!

Voor iedereen die geen luie hobbykok is maar toch stiekem wel gecharmeerd is van deze geuzennaam, zorg dat je je oven leert kennen!

Wortel pompoensoep / Homecooking dept

Het overmeesteren van de pompoen …

Het minst luie aan dit recept voor wortel pompoensoep is de pompoen. Die zul je moeten slachten. Hé, maar de schil mag je er aanlaten! Stiekem heb een hekel aan pompoen. Niet vanwege de smaak of structuur, welnee dat gestoei om een pompoen te overmeesteren. Mijn tip is om eerst te zorgen dat hij niet weg kan rollen, halveer hem daarna en hak hem dan in parten.

In stukjes kopen? Komop, ik ben een foodblogger! Bovendien geeft die schil extra smaak. Goed je moet er dus even doorheen. Ik kijk soms mijn vriend lief aan, dat helpt soms. Die doet het namelijk met liefde: een pompoen aanvallen. Klaar? Nu wordt het allemaal zoveel makkelijker, de oven kan aan en zorg dat de staafmixer in de buurt ligt. Kortom echt een recept voor jou!

wortel pompoensoep / Homecooking dept

Enthousiast over de pompoen? en zin in meer pompoensoep recepten? Check dan ook de volgende recepten:

Gereon (van Gereon’s Keuken Thuis) maakte een verdraaid lekkere smokey pompoensoep, lees hier zijn heerlijke recept: Smokey Pompoensoep 

Op het blog van Marleen( Eten uit de Volkstuin) vind je een heerlijke Pompoensoep met een Aziatisch tintje, kijk hier voor het recept: Pompoensoep met kokosmelk

Ook lekker en nog heel gezond ook.. de pompoensoep van Sophie (van het blog Eten Maken) met rode linzen, lees hier verder: Pompoensoep met rode Linzen

Wendy van het blog Foodiemoods is gek op Dukkah, een specerijenmix uit Egypte, ben je benieuwd hoe dat smaakt? hier vind je het recept: Pompoensoep met dukkah

Antoinette, ja die blogster die lekker in Italië woont is voor een keer op de Midden-Oosterse tour gegaan, Luie pompoensoep met pittige sumak crackers 

Herfstige-wortel-pompoensoep-met-geitenkaascreme-voor-luie-hobbykoks-8521.jpg

6 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like