Groentesoep met vergeten groenten

Hè ja en toen was het alweer het einde van de maand januari! Hoe houden jullie goede voornemens stand? Nog steeds lekker gezond, in balans en laten jullie het humeur niet meer zomaar beïnvloeden door van alles van buitenaf? Of kan er stiekem wel weer een beetje aandacht en tijd aan besteed worden. Ik geef toe, heb mijn goede voornemens niet op dit blog prijsgegeven. Vooral omdat ik niet zo goed ben in het volhouden er van.

Maar mijn eerste blog in januari ging over tijd. Dat is toch al zo een lastig begrip. De meeste mensen hebben eigenlijk helemaal nergens meer tijd voor! Maar soms komt het wel eens voor dat je de tijd gewoon vergeet. Geleerden en de mindfullen om je heen zullen dan zeggen dat je juist goed bezig bent, je zit dan namelijk in een workflow. Prima maar ik ben dus vergeten het suddervlees uit de vriezer te halen. Inderdaad suddervlees, het woord zegt het al, dat vlees moet sudderen! En niet even vijf minuutjes. Nee suddervlees moet tenminste 1,5 uur in een pan! Kortom een kleine paniekreactie was wel weer op zijn plaats. Of ik nou in een workflow zat of niet!

groentesoep homecooking dept.

En dan had me ook al laten demotiveren door het zeer onstuimige negatieve winterweer (echt te veel regen). Maar om iedereen weer op het goede been te zetten heb ik hier een lekker gerecht met heel veel mooie nederige groenten. Van die groenten die je vergeet. Nee niet de hippe pastinaak enzo.

Maar ui en bleekselderij. Die niet weg te denken zijn, 9 van de 10 keer meedoen in de basis van je soep, saus of stoofpotje, maar die zelden de hoofdrol krijgen. En bonen, ook zo een suffe groente. De worst maakt het soepje niet perse ubergezond maar wel heel erg opbeurend. En daarmee ideaal voor een wat zwak negatief gestel wat wel weer een oppepper kan gebruiken om er weer vol goede moed en gesterkt met nieuwe voornemens er in februari weer tegenaan te gaan!

Recept Groentesoep met vergeten groenten

groentesoep homecooking dept.

Ik ben dol op soep, vooral met dit onstuimige weer. De meeste soepen doen je weer nieuwe moed geven en weer lekker warm en comfortabel van binnen te laten voelen. Dit recept is uit Delicious magazine en van Eke Marien. Her en der wat aangepast natuurlijk! En begin op tijd het vlees heeft 1,5uur nodig om te sudderen!

Ingrediënten (4-6 personen)

25 gram boter

400 gram runderstoofvlees in stukjes

2 uien, in halve ringen

2 teentjes knoflook

fijngesneden 2 tl kerriepoeder

2 kruidnagels

1,5 liter runderbouillon

500 gram bleekselderij in plakjes

1 gedroogde worst met kruidnagel in plakjes

2 tomaten, in stukjes

1 blik witte bonen (800 gram)

20 gram verse platte peterselie, grof gehakt

grof volkorenbrood voor erbij

Werkwijze

1. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees met de ui en knoflook in ongeveer 5 minuten bruin. Voeg de kerrie en de kruidnagels en de bleekselderij toe en bak ze een minuut mee.

2. Schenk de bouillon bij het vlees, breng aan de kook en laat zodra het heeft gekookt 1,5 uur op laag vuur sudderen.

3. Voeg de bonen, worst en tomaten toe en laat nog een kwartier sudderen.

4. Roer de verse peterselie door de soep en schenk in grote kommen, lekker met een grof volkorenbrood.

Bereiden 30 minuten / Sudderen 1,5 uur + 15 minuten

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like