Gerookte forel salade met aardappeltjes + karnemelk mierikswortel dressing

Snel naar recept

Heerlijk vind ik het, een aardappelsalade. Dat is perfect voor nu. Niet te licht, fris en knapperig. Maar ook geen soep of zware stoofschotel. Alhoewel je een lekkere ragu ook best met 30 graden op een Italiaans pleintje aan mij mag uitserveren hoor! Ik bedoel overigens niet zo een salade waarbij de aardappelplakjes of blokjes vakkundig bedekt zijn met een laagje mayonaise. Wat natuurlijk ook lekker is. Met mayonaise maak je best een hoop lekker. Ik heb een lichtere variant in mijn hoofd, zoiets als deze gerookte forel salade. Maar het is bijvoorbeeld ook heel erg lekker met gerookte zalm.

Alle ingrediënten van de salade passen heel fijn bij elkaar. Zo past venkel geweldig bij vis, de mierikswortel doet het goed bij gerookte vissoorten en dat frisse van karnemelk is weer perfect om de mierikswortel een beetje in te tomen. Mierikswortel blijft nou eenmaal best een heftig goedje wat heel scherp is. Ik koop het altijd in een potje. Waar ik dan eeuwen mee doe, want je hebt niet veel nodig om er bijvoorbeeld een dressing van te maken. Een zure toevoeging zoals yoghurt of azijn heffen dat hele scherpe een beetje op zonder dat de smaak weggaat. Verder heb ik aan dit recept de frisse maar pittige smaak van radijsjes toegevoegd en verse kruiden als bieslook en  dille. De perfecte kruiden voor een salade met vis.

Voor deze gerookte forel salade heb ik aardappeltjes met schil gebruikt en die lekker in de braadslede geroosterd. Heel eenvoudig met een beetje olie en wat zeezout. Je kunt jonge aardappeltjes gebruiken, van die leuke rode of gewoon krieltjes. Wanneer ik heel lui ben koop ik gewoon zo een zakje (met aardappeltjes met schil). Wanneer je de oven hebt voorverwarmd op 220 graden duurt het ongeveer 45 minuten voordat ze mooi bruin zijn. Ik schep ze tussendoor nog een keertje om. Je kunt dit prima een dag van te voren doen. Deze maaltijdsalade is namelijk zowel lauw als koud te eten. Goed nieuws dus voor wanneer er nog wat overblijft!

naamloos-2324-1.jpg
naamloos-2289.jpg
naamloos-2304.jpg
naamloos-2317-1.jpg

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like