Gemakkelijk cranberry recept: Cranberry mousse taart + koekjes kruimbodem

Snel naar recept

Terwijl ik de slagroom vakkundig door het cranberry mengsel werk verandert de mousse van een licht roze in een witte massa. Oops… niet wat ik van te voren had bedacht! Een mooi felroze laagje op mijn taart dat is waar ik naar zocht! Ik dacht nog: misschien smaakt het fantastisch. 1 Lik van de lepel zei me al genoeg: het smaakt totaal niet naar cranberries! Zou het misschien niet moeten vertellen. Als ik iets leuk vind is het wanneer jij straks (of morgen) enthousiast de keuken in gaat. Dat ga je natuurlijk niet wanneer ik net vertel dat het recept is mislukt. Pak toch dat schort maar, want het komt helemaal goed!

Wanneer ik een recept bedenk vind ik wel dat je moet proeven wat je er in stopt. Dit is dus niet echt een lekker begin. Het moest een foolproof cranberry recept worden. Iets moois wat je kon maken wanneer je al je energie in mijn vorige recept zou hebben gestopt. Het kookproject: heerlijk zacht draadjesvlees in hartige taart recept. Waarom? Omdat ik dat ook fijn vind, om een uitdagend recept te maken en iets gemakkelijks. Op een bepaald moment ben ik de keuken gewoon zat en wil ik iets anders doen.

cranberry-recept-0996E.jpg
cranberry-recept-0990E.jpg

Uit de vitrine van de Bijenkorf – maar dan homemade!

Niet dat je het er aan af ziet! Dat het gemakkelijk is. Zeg nou zelf. Kan zo uit de vitrine bij de bijenkorf komen.. toch? Ik schrijft dat natuurlijk wel vaker. Vooral omdat ik soms bang ben dat je het niet gaat maken omdat het er een beetje sjiek uitziet. Het zit nou eenmaal in me, om iets zo mooi mogelijk te maken. Het is ook maar een ideetje, he! Het hoeft niet precies hetzelfde. Maar een beetje saus op de bovenkant van de taart laten vallen en dan er een sinaasappel schijfje op leggen, dat is natuurlijk niet heel moeilijk. Of je laat het weg en strooit er van die leuke granaatappelpitjes overheen. Makkelijker kan niet toch?

Overigens vertel ik ook graag aan tafel  dat het gemakkelijk is. Het is volgens mij hetzelfde wanneer je verteld dat je dat leuke jurkje in de uitverkoop hebt gekocht. Waarom doen we dat? Het is ook meer dat ik dan denk, wie weet vinden ze het leuk om ook thuis te maken. Nou denk ik dat iedereen die bij ons komt eten of zelf koken heel leuk vind.  En dus al 100 uitgescheurde recepten in een mapje heeft gestopt, post-it’s in elk kookboek heeft en op pinterest 10 borden heeft met recepten. Of eigenlijk elk nieuw recept om te maken spannend vindt. Kortom het maakt echt niet uit of ik zeg dat het makkelijk is! Ik moest dat maar eens afleren!

cranberry-recept-0982-2E.jpg

Hallo felroze mousse.. Problem Solved!

Voor dat witte en smaakloze moest een oplossing komen. Uiteindelijk heb ik een cranberry saus gemaakt. Je doet een half zakje cranberries in een steelpannetje met wat sap en zet het op het vuur tot dat de cranberries openbarsten en er een saus ontstaat. Voor de zekerheid heb ik nog een half blaadje gelatine toegevoegd. Zal je net zien is de kleur prachtig, de smaak fantastisch en dan druipt de mousse van de bodem! Wat overbleef was een prachtig fel roze mousse met de iets zurige smaak van cranberries!

Super gemakkelijke bodem van koek kruimels

En dan? Je stort de mousse op de bodem. He? Welke bodem.. Oja je maakt dus een bodem. Van koekjes met boter. Natuurlijk ook een klusje van niets. Die koekjes maal ik fijn in een keukenmachine, dan smelt ik boter, meng het door de koekjes en druk de koekjes in een springvorm. Bekleed die wel eerst even met bakpapier! Dan kun je na het opstijven zo die hele taart uit de vorm hijsen (je snapt precies wat ik bedoel als ik dat zeg! Toch?) Goed, dus de bodem, dan de mousse en dan weer in de koelkast .. Het is dus weer zo recept wat je een dag van te voren maakt. Maar heel lekker, snel klaar en mooi!

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like