Comfort apple pie

Snel naar recept

Zoals een aantal van jullie misschien nog weten heb ik vorig jaar oktober een nogal ongemakkelijk en eigenlijk ook onmogelijk keukenincident gehad. Zonder daarbij echt bloed op het scherm te krijgen, mijn vinger had een flinke beschadiging opgelopen in een hakselaar. Ja dat klinkt erg, ‘t was ook erg. Nadat de eerste hulp twintig hechtingen had gezet in een stukje van een bij een cm, is het ondanks dat ik dacht dat het niet meer goed zou komen, toch echt goed gekomen. De chirurg was ook erg trots op het werk van zijn chirurg in opleiding, die die bewuste avond dienst deed.

Denk dat deze jonge dokter in opleiding ook gelijk zijn afstudeerproject had en cum laude is afgestudeerd. Goed mooi gehecht, mooi genezen, niemand die t ziet en in het meer en deel van de vinger rest ook nog een flink stuk gevoel. Snijd ik gister, tijdens het in stukjes snijden van 1,5kg appels voor deze apple pie toch met een vlijmscherp mes precies in die zelfde vinger!

Gelukkig was het mes vlijmscherp, want mijn vader zegt altijd, van een scherp mes krijg je een mooie wond! ja fijn is dat, nu heb ik in plaats van twintig, eenentwintig littekens op een stukje van een bij een cm!

Aangezien dit geen medisch blog is, gaan we nu verder met eten! Comfort food zelfs, eentje van mijn vrienden van de Hummingbird Bakery! De inhoud dan, in het deeg had ik niet veel vertrouwen, dat viel qua droogheid al uit elkaar toen ik er naar keek. Ik heb geleerd dat als je gevoel zegt: “moet daar geen ei in…?” doe er dan inderdaad gewoon een ei in. Het deeg is dus een eigen fabrikaat. Hij was natuurlijk al weer op voordat ik een foto kon maken met een goede klodder slagroom, die moeten jullie er dus maar bijdenken. En verder: wees een beetje voorzichtigheid in de keuken er ligt altijd een vlijmscherp mesje op de loer!

naamloos-5993

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like