Citroenmousse met karamel honeycomb schotsen + honing

Snel naar recept

Ik lees snel een Amerikaans recept om honeycomb (het zijn, op de foto, die schotsen en brokken die lijken op honingraadjes) te maken. Het is ook mijn eerste keer. Nodig: een hoge pan, met dikke bodem om de karamel te maken. Dat gaat goed een hoge pan ok, maar niet met dikke bodem. Ik besluit dat een hoge pan voldoende is. De instructie die volgt zorgt bij mij voor wat nervositeit. Zet alles al klaar want je moet snel werken. Daarna volgt er iets over dat het goedje letterlijk de pan uit kan rijzen wanneer je de soda toevoegt. Goed, je kunt rustig doorlezen. Ik heb het gemaakt. Maak je geen zorgen. Het stelt dus helemaal niets voor. En ja karamel maken dat is een beetje spannend, inderdaad je moet dat niet over je heen krijgen. Maar voor een pan soep geldt hetzelfde.

Citroenmousse in 15min (+ 4uur koelkast)

Bij elkaar ben je misschien 15 minuten bezig met het maken van deze citroenmousse. Lekker snel dus. Maar je maakt hem wel een avondje van te voren. Zoiets moet namelijk een paar uur opstijven in de koelkast. Ik heb al eerder op mijn blog deze mousse gemaakt, maar dan met mandarijn en met cranberry’s. Ik ben gek op deze toetjes. Vooral omdat je ze een avond van te voren zo gemaakt hebt en heel triomfantelijk tijdens je etentje uit de koelkast kunt toveren.

naamloos-1870-2.jpg

Borrelen & bubbelen

Natuurlijk heb ik een hele fijne topping bij deze citroenmousse bedacht. Een zoete tegenhanger van een toch wel frisse mousse. Honeycomb schotsen.. of brokken.. het ligt er aan hoe je ze breekt. Het heeft niets met honing te maken. Omdat er tijdens het toevoegen van de soda allemaal belletjes ontstaan lijkt het een beetje op een honingraad. Vandaar de naam. Het is sowieso leuk om een keer te maken. Het recept wat ik gevolgd heb heeft wel gelijk. Het is handig om je benodigdheden klaar te hebben staan voor gebruik. Maar met de pan uit rijzen valt het reuze mee! Wanneer je er flink doorheen roert is er niet zoveel aan de hand.

Het bubbelende en borrelende karamelmengsel schep je in een met bakpapier beklede braadslede en vervolgens laat je de boel lekker uitbubbelen en borrelen. Na een paar uur kun je er stukjes van breken. En klaar zijn je honeycomb schotsen!

Diner voor twee..

Dit lekkere citroenmousse recept is een van de gangen van mijn voorjaarsmenu Citroen en voorjaarsgroen. Bekijk de andere 2 recepten hier: kwarteltjes met citroen en spek + aspergesalade en bruschetta met doperwtenpuree, munt en citroen In de blogpost: Menu voor twee: Citroen & Voorjaarsgroen lees je hoe je het menu maakt.

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like