7 Styling tips voor een mooie paastafel

Voor een stijlvolle aankleding van je tafel ga je niet over de top. In deze blog deel ik mijn styling tips voor de paasontbijt tafel. Deze is natuurlijk wat minder formeel dan een etentje en je kunt heel goed mooie kleuren gebruiken en er een vrolijke tafel van maken zonder gelijk over de top te gaan. De trend voor dit voorjaar, je ziet het overal in terug, in de mode en interieur, is pastel. Hieronder 7 styling tips hoe je die kleuren het beste kunt gebruiken, maar eerst nog even alle onderdelen van het ontbijt menu op een rijtje.

Het menu bestaat uit:

Oeufs en cocotte

Rabarber broodpudding

Spelt ontbijt muffins met blauwe bessen

Smoothie, 3 lekkere en gezonde recepten

7 styling tips voor een mooie paastafel

Tip 1. Kleur keuze

Eigenlijk maakt het niet uit welke kleuren je gebruikt voor de tafel. Ik maak altijd eerst een kleur schema. Natuurlijk ga ik niet allemaal kleurstaaltjes uitknippen of een collage maken. Het is helemaal niet zo ingewikkeld. Je pakt even al je servetten die je hebt en legt bijelkaar wat je mooi lijkt. Zoals je ziet heb ik gekozen voor pastels. Maar een mooie donkerblauw/jeans/grijs en witte tafel is bijvoorbeeld ook prachtig. Maar denk ook eens aan limegroen/donkergroen/grijs en wit. Wat ik doe is dat ik zorg voor twee kleuren die goede vrienden van elkaar zijn – toon op toon kleuren noemen ze dat. Licht roze & donker roze, taupe & grijs, etc. Bij mij zijn dat de kleuren Mintgroen & grijsgroen. Kies daarna een meer aanwezige kleur, in mijn geval lichtroze.  Als laatste kies je een rustige kleur – zoals wit. De rustige kleur gebruik je het meeste, daarna de toon op toon kleuren en het minste gebruik je de aanwezige kleur, deze gebruik je meer als accent.

Tip 2. Welk servies kies je dan?

Kies voor een rustig servies. Ondanks dat ik veel etentjes geef en dol ben op allerlei serviezen en schaaltjes heb ik maar 2 serviezen in de kast staan. Een aziatisch servies met blauw en een sober wit servies. Als je een rustig servies kiest zorgt het er voor dat je maar 1 servies nodig hebt voor al je etentjes. Daarnaast kun je een paar mooie schalen in bijvoorbeeld grijs, wit en zwart gebruiken. Je zult zien het combineert altijd heel mooi bijelkaar. En het tafellinnen, je bloemen en andere extra’s zorgen voor de sfeer. Zo blijft het ook heel stijlvol. Ook voor deze paastafel combineer ik dus wit servies en leuke mini pannetjes en kommetjes in de kleuren grijs en zwart.Paasontbijt styling collage B

Tip 3. Tafellinnen

Ik ben een enorme fan van het tafellaken. Waarom niemand die meer heeft is mij een raadsel, het is namelijk gelijk heel stijlvol. Het staat ook gelijk sjiek, sfeervol en je tafel is gelijk af. Je hebt verder weinig toeters en bellen meer nodig. Gebruik geen zeiltje of papieren tafelkleed. Sinds wanneer moet een etentje praktisch zijn? het gaat om het gevoel en de sfeer. Sfeer zit niet in een zeiltje! Super handig als de kinderen gaan kleien, maar niet bij een etentje, brunch, lunch of feestontbijt. Zelf heb 3 tafelkleden in mijn bezit, en gebruik ze al jaren. Wit is natuurlijk prachtig – maar kan me voorstellen dat je daar niet voor kiest vanwege de vlek gevoeligheid. Kies bijvoorbeeld voor een mooie lichtgrijze. Zelf heb een lichtgrijs, antraciet kleurig en een grijs groenig tafelkleed. Je kunt ook kiezen voor een paar leuke lopers of mooie placemats. Kies wel voor stof, geen plastic of papier. Dit geldt ook voor de servetten.

Tip 4. Fun

Omdat het een paasontbijt is hoeft het allemaal niet zo strak en geregisseerd. Ik heb bijvoorbeeld voor zwart/witte balletjes op de papieren bakvormpjes gekozen om mijn muffins in te bakken. Je kunt ook papieren vormpjes kopen met mini bloemetjes, ruitjes, strepen, of goudkleurig. Maar blijf kiezen voor de kleuren waar je al voor gekozen hebt. Ga niet opeens voor groen kiezen terwijl je niets in het groen op tafel zet. Je kunt ook leuke rietjes kopen in zwart/wit waar je de smoothies mee kunt drinken. Ook leuk is, om aan de smoothies of vers geperste jus een grappig kaartje te hangen. Deze heb ik al voor je gemaakt, dus je kunt ze eenvoudig downloaden en zelf uitprinten – Smoothie labeltjes. Duik ook de kast in voor al je mini schaaltjes en pannetjes! mits ze in de kleuren passen waarvoor je hebt gekozen. Ook dat ziet er zo leuk uit aan tafel.

Paasontbijt styling / Homecooking dept

Tip 5. Wees vooral niet praktisch

Over niet te strak en geregisseerd gesproken. Hiermee bedoel ik niet, dat je alles in de verpakking laat zitten en bijvoorbeeld alle vleeswaren gewoon in de verpakking op tafel zet. Het is allemaal heel praktisch, het is geen doordeweekse dag maar een feestje! Ik vind het leuk om schalen op een ontbijt tafel te zetten. Zet een mooi dienblad met alle oeufs en cocotte schaaltjes/mini pannetjes op tafel, een mooie schaal met de muffins en een mooie taartvorm met de rabarber broodpudding. Of welke leuke gerechtjes je dan ook bedacht hebt. Iedereen kan zelf pakken wat hij wilt. Zet wel de borden gewoon neer, leuk servet er naast en bestek erbij.

Tip 6. Maak zelf je sapjes..

Maak verschillende smoothies, ze zijn gezond – lekker fris en hebben een leuke kleur! Morgen vind je op mijn blog 3 recepten.

Paasontbijt styling F

Tip 7. Finishing touch

Als laatste kleed ik de tafel aan met een paar vaasjes met leuke bloemetjes. Gewoon kleine vaasjes met bijvoorbeeld 1 of twee bloemen. Je kunt nu een mooie bijpassende contrasterende kleur kiezen. Zoals ik heb gedaan. Bij een blauwe tafel zou dat ook mooi staan zo een gele bloem, maar roze of wit is natuurlijk ook heel leuk. Doe twee of drie bloemetjes in 1 vaasje, maar niet meer.

Tot slot vond ik op internet nog 3 leuke ideeën om je paaseieren te verven, hieronder vind je de linkjes:

washi tape paaseieren

paaseieren met tekst 

eieren geverfd met natuurlijke kleurstoffen, tips & tricks

Op mijn Pinterest pagina heb ik bovenstaande en andere leuke paas ideeën bij elkaar verzameld! neem hier een kijkje: Pinterest 

Ik ben benieuwd naar jullie resultaten!

Misschien vind je deze ook leuk…

styling rond    Smoothie PNG  Ontbijt muffins PNG

Share on

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like