In 3 stappen zelf ijsjes maken! Snelle frozen yoghurt aardbeien ijsjes

Snel naar recept

Sinds deze week hebben we een pup in huis! Kobus, een Franse bulldog van 8 weken. Werkelijk een super schattig beest. Met zo een klein beestje houd ik nu weinig tijd over om te koken. Heel lang kan ik niet zonder koken, na een week ga het dan toch kriebelen.

Het lekkere weer zorgt er ook nog eens voor dat ik geen zin heb in lastige receptuur, waarvoor ik normaal wel te porren ben. Dat ligt vast niet aan het feit dat we een puppy in huis hebben, maar gewoon omdat het mooie weer je naar buiten roept! Wil je ook iets leuks maken en toch ook lekker buiten zitten? Stroop je mouwen maar op want in 3 snelle stappen en 10 minuten heb jij een frozen yoghurt ijsje en met iets meer geduld zo een leuk ijsje op een stokje!

zelf ijsjes maken, Snelle frozen yoghurt aardbeien ijsjes / Homecooking dept

Zou het niet de bedoeling zijn dat volwassenen ijsjes op stokjes eten?

Ik krijg sterk die indruk. In heel Nederland is er namelijk geen onkinderachtig ijsvormpje te vinden. Er is een overvloed aan kikkers, beren en konijntjes. Balletjes, piraten en raketjes maar geen vormpje om zelf zo een lekker ouderwets dubbelstok ijsje mee te maken. Weet je nog van vroeger, die waterijsjes die je door 2en kon delen met een ribbel er in? Waar zijn die ijsjes zowiezo gebleven?

zelf ijsjes maken, snelle frozen yoghurt aardbeien ijsjes / Homecooking dept

En toch wilde ik zo een ijsvormpje…

Na wekenlang jaloers te hebben gekeken naar de volwassen ijsvormpjes van de populaire buitenlandse foodblogs, waar ze wel allemaal vrolijk ijsjes met ribbels maken, vond ik ze eindelijk in Duitsland. Als je al deze moeite niet wilt doen, wat zeer begrijpelijk is, de ijsjes smaken ook prima in de vorm van een beer of konijn.

zelf ijsjes maken! Snelle frozen yoghurt aardbeien ijsjes / Homecooking dept.

Zelf ijsjes maken zonder ijsmachine!

Het leuke aan deze ijsjes is dat je zelf naar hartelust fruit kunt toevoegen, combineren en lekker creatief aan de slag kunt. Oja vergeet het bijna te vermelden maar het is nog gezond ook! Daarnaast heb je voor dit ijs geen ijsmachine nodig. Wanneer je net als ik niet zo een apparaat in huis hebt kun je deze methode prima gebruiken wanneer je een homemade ijsje wilt serveren tijdens een etentje.

zelf ijsjes maken, snelle frozen yoghurt aardbeien ijsjes! / Homecooking dept

In 3 snelle stappen zelf ijsjes maken

Stap 1. De ingredienten

Zoek de ingredienten bijelkaar. Gebruik een gelijk deel diepvriesfruit, een gelijk deel kwark of yoghurt en een deel vers fruit. Wat de helft is van het diepvriesfruit.

Als voorbeeld: Gebruik 225 gram diepvries aardbeien, 225 gram kwark en 110 gram verse aardbeien grof gesneden.

Maar je kunt natuurlijk ook mango, bosvruchten of elke soort ander fruit gebruiken. Gebruik je liever geen diepvriesfruit uit een pakjes, dan kun je zelf je fruit invriezen en later gebruiken om er frozen yoghurt van te maken. Wanneer je zelf fruit invriest gebruik dan wel super vers fruit wat al goed rijp is.

zelf limonade maken / Homecooking dept

Stap 2. Zet de blender aan!

Doe alle ingredienten samen in een blender. Het kan overigens ook in een keukenmachine. Het apparaat moet sterk genoeg zijn om het diepvriesfruit te kunnen breken. Bij mij gaat het beter wanneer ik eerst het diepvriesfruit grof hak op de stand van de ijsblokcruncher. Daarna voeg ik de kwark en het verse fruit toe.
Proef even of je het zoet genoeg vindt. Je kunt nu eventueel nog een schepje suiker toevoegen. Dat haalt de smaak van het fruit naar boven en stelt echt niets voor als je het vergelijkt met de hoeveelheid suiker in ijsjes die je in de winkel koopt.

Zelf ijsjes maken, snelle frozen yoghurt aardbeien ijsjes! / Homecooking dept

Stap 3. Vul de vormpjes…

Vul de ijsvormpjes met de frozen yoghurt. En zet ze 3-5 uur (of langer dat kan natuurlijk altijd) in de vriezer om op te laten stijven. Je kunt de frozen yoghurt dus ook gelijk eten of in een hoorntje serveren.

Misschien vind je deze ook leuk

perzik cake / Homecooking dept  gevulde courgette rond zelf limonade maken van zomerfruit_8310

Deel dit blog, dit recept of de foto’s op

14 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like