Zelf ijsjes maken van steenfruit, rozenwater + munt

Snel naar recept

Hot town summer in the city.. Het is weer tijd om zelf ijsjes te maken! Een enorm ingewikkelde klus van houdbare room en suiker in een steelpannetje aan de kook brengen, af laten koelen en daarna samen met stukjes fruit verdelen over ijsvormpjes. Inderdaad zo gepiept. Daarna rest geduld.. een nachtje. Dat heb je natuurlijk eigenlijk niet! Je wilt NU ijsjes. Tenminste dat heb ik altijd. Dan zie ik mezelf als nog ijsjes halen bij de super. Toch is het heel leuk en gemakkelijk om te doen! Voor aankomende week voorspellen ze prachtig zomerweer. Kortom wanneer je dit weekend nou eens aan de slag gaat met die ijsjes kun je volgende week (wanneer het 25 graden is) triomfantelijk een zelfgemaakt ijsje uit de vriezer trekken.

Homecooking-dept-0061.jpg
zelf-ijsjes-maken-van-steenfruit-0393.jpg

Einde van de zomervakantie..

Voor de meeste mensen lijkt de zomervakantie zelf een beetje aan zijn einde te komen. Langzaamaan wordt het weer steeds drukker in de stad. Waar je 2 weken geleden gewoon op een zaterdagmiddag snel een boodschapje kon doen is dat er nu niet meer bij. Ik baal daar altijd een beetje van. De vakantiegangers zelf denk ook. Met die heerlijke rust is het weer tot de herfstvakantie gedaan. Nou is het nog niet zo erg dat het weer druk is. Maar ik tref ook gelijk allerlei gestreste mensen die steunend en mopperend in de rij te wachten bij de bakker, terwijl ze ook nog hun mobiel proberen te beantwoorden en hun huilende kinderen in het gareel proberen te houden. Elk jaar zie ik weer een complete transformatie van de stad tijdens en na de zomervakantie! Ach, ik schakel weer terug naar de tijd voor de zomervakantie voor 11uur de stad in , dan is er niets aan de hand!

zelf-ijsjes-maken-van-steenfruit-0401.jpg
Sunset-cafe-Rotterdam-Homecooking-dept.jpg
zelf-ijsjes-maken-van-steenfruit-0397.jpg

Opladen in Rotterdam!

Een paar posts terug schreef ik over een mooi rustig pleintje in Rotterdam. Waar je jezelf weer even kunt opladen en genieten van de relaxte sfeer. Zelfs nu de stad weer herbevolkt is, blijft het daar aangenaam rustig! De foto’s van het sunset cafe zijn ook daar genomen. Ze pasten mooi bij de sfeer van de ijsjes.

Zomerfruit: abrikozen, nectarines en perzikken

Oja over de ijsjes! Ik ben gek op zomerfruit en wanneer al dat steenfruit in stapels bij de groenteboer of super ligt betekent dat voor mij pas echt zomer. In Nederland moet je dan je abrikozen en nectarines naast een banaan leggen en nog steeds een weekje wachten voordat het echt lekker eetbaar is. Heerlijk moet het zijn wanneer je een paar van die boompjes hebt. Jaloers kijk ik dan ook naar alle foto’s die op social media verschijnen met mensen die hun pruimenboompjes hebben leeggeschud! Maar zoals jullie weten de ruimte op ons dakterras is beperkt en we moeten ook nog kunnen bbq-en! Kortom ik doe die truc wel met de banaan en voor de ijsjes maakt het niet zo heel veel uit, alhoewel hoe meer smaak hoe beter! Fijne zomerweek! (en snel die ijsjes zelf maken!)

Homecooking-dept-0061-2.jpg
zelf-ijsjes-maken-van-steenfruit-0345.jpg

zelf-ijsjes-maken-van-steenfruit-0337.jpg

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like