Hartverwarmend wortelsoep recept met paprika + sinaasappelsap

Snel naar recept

Het aanrecht staat vol. Goed vol. Opgestapelde theeglazen naast een enorme soeppan, vieze aangekoekte koekenpannen en geen schoon bord meer in de kastjes. Naarstig ben ik op zoek naar een schone lepel. Of ik het huishouden niet onder controle heb? Dat wil ik nou niet direct zeggen. Alhoewel ik er ook geen koningin in ben. Een uitgebreid etentje gehad misschien? Ook niet. Of heb dan voor 3 weken leuke recepten voor het blog gekookt?  Zucht.., Nee de afvoer in de keuken zit verstopt. Echt zin om dan te koken heb je niet, omdat er dus niets schoon is en het schoon maken in de badkamer moet gebeuren. Vandaag dus een gemakkelijk recept waarbij 1 pan en 1 mesje vuil wordt en wanneer je je best wilt doen op een topping heb je nog een kleine koekenpan nodig. (die ik met een keukenpapiertje schoon heb staan maken)… En wat dat recept is? Een wortelsoep!

wortelsoep-recept-1432E.jpg
collage-wortelsoep-recept-B.jpg

Maar 1 pan nodig!

Een wortelsoep recept met paprika en sinaasappel om precies te zijn. Dat klinkt lekker exotisch. Zeker met de huidige gevoelstemperatuur buiten. Ik beloof je, hartverwarmend. Het deed mij in ieder geval even de chaos in de keuken vergeten.

Natuurlijk heeft mijn vriend al op zijn rug onder de gootsteen gelegen, lagen alle afvoerbuizen gedemonteerd op de keukenvloer en is mijn vader bepakt met slangen, doorvoerdraden en ploppers langs geweest. Het hele assortiment afvoerreiniger zit er ook al in. Alles zonder resultaat. Morgen gaan de keukenplinten er weer af en doen we een nieuwe ronde. Even duimen dat het dan wel lukt. Anders moeten toch echt de pro’s komen kijken.

Dit kan niet natuurlijk niet eeuwig duren. Er moet dus wel gegeten worden. En bij voorkeur ook gerechten waar ik meer pannen kan gebruiken!

Het wortelsoep recept, laten we het daar eens over gaan hebben. Naast dat je maar 1 pan nodig hebt is het ook nog eens snel te maken. Wortel en rode paprika passen heel goed bij elkaar. Beiden hebben ze iets zoets maar ook iets hartigs. De soep heb ik nog iets minder zoet gemaakt door salieblaadjes toe te voegen en kippenbouillon te gebruiken. Zelf vind ik puntpaprika’s het lekkerste, ze zijn nog iets zoeter dan een gewone rode paprika en hebben naar mijn idee gewoon meer smaak.

wortelsoep-recept-1459E.jpg
collage-wortelsoep-A.jpg
wortelsoep-recept-1446E.jpg

De truc zit hem in zachtjes bakken + de sinaasappelsap…

Het begin idee voor dit wortelsoep recept was om de wortels eerst in de oven te laten karameliseren en daarna in de blender te pureren tot een gladde soep (ook heel lekker). Maar de chaos in onze keuken zorgde ervoor dat ik iets wilde maken wat snel klaar was. Hoe eerder weer uit die keuken, hoe beter! (goh dat ik dat nog eens zou zeggen, het is mijn favoriete plek in huis). Bovendien kan de oven ook wel een rustdagje gebruiken.

Deze soep wordt het lekkerste wanneer je eerst de ui, paprika en wortels op laag vuur met wat olijfolie zachtjes fruit. Dan komen de zoete smaken van deze ingrediënten naar boven. Combineer dan met salie en voor wat pit gebruikte ik chilivlokken. De bouillon er bij en 20 minuutjes rustig laten pruttelen.

Als laatste pureer je de soep mooi glad en voeg je de sinaasappelsap toe. Even proeven en klaar!

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like