Witte bonen stoofschotel + ovengedroogde tomaatjes / happy days!

Snel naar recept

Langzaam verschijnen de eerste letters op het scherm. De eerste blogpost van 2017 is een feit. Een beetje onwennig, dat wel. Ik ben er even tussenuit geweest. Nou heb ik die blogvakantie niet gebruikt om eeuwig in bed te liggen, ongelimiteerd taarten te bakken of grondig het huis op te ruimen (ok, de keukenkastjes schoonmaken..dat heb ik dan weer wel gedaan). Begin dit jaar kreeg ik eindelijk het eureka moment over mijn blog. Tot en met december vorig jaar kon ik niet goed benoemen wat ik nou eigenlijk wilde vertellen en delen! Waren het nou Franse bistro gerechten, Italiaanse klassiekers of urban cuisine.

Het gaat hier zinderen van comfort food

Toen ik opeens zag wat ik wilde gaan doen ben ik er even voor gaan zitten. De blogvakantie. In het kort: mijn blog gaat straks zinderen van comfort food. Vanaf nu kun je hier terecht voor soep, stoofschotels en braadrecepten. En wat dacht je van green comfort food (gezonde comfort food recepten met veel groenten). Lekkere baksels en puddinkjes, gemakkelijke oventrays met geroosterde groenten etc. Recepten waar je van opkikkert na 2 uur in de file te hebben gestaan of wanneer je een ontzettend langdradige vergadering hebt gehad, waarbij je de hele notulen hebt voorzien van tekeningen en een boodschappenlijstje voor het weekend.

witte-bonen-stoofschotel-1221E.jpg

De oplossing voor fileleed, vlekken op je nieuwe blouse en die eeuwige regen!

Aangezien een best groot deel van ons leven bestaat uit kleine onplezierige ongemakken als: files, natregenen, een vlek in je nieuwe blouse, een baas met een iets te groot ego, saaie vergaderingen, de buurvrouw die graag de wasmachine ’s nachts aanzet, die eeuwige regen, kwijtgeraakte sleutels, hangerige kinderen en een huishouden wat na 2 dagen na het schoonmaken al weer een poetsbeurt kan gebruiken, leek het mij leuk om je daarin te helpen. Uh nee geen huishoudelijke tips! Het is en blijft een foodblog. Het zijn onbenullige kleine ongemakken, maar iedereen heeft ze.

Voor al die momenten heb jij wat opbeurends nodig, iets hartverwarmends en waardoor je alles weer aankan! Het antwoord: een flink register aan feelgood receptuur. Nou kun je lachen, maar jij weet ook best wel dat een soepje echt goed werkt wanneer het de hele dag al niet zo lekker loopt! Of dat je toch wel vrolijk wordt van een huis wat lekker naar net gebakken appeltaart ruikt, veel mensen hebben al baat bij rustig in een pan roeren zonder dat er iets anders van ze verwacht wordt! En een hap homemade appelmoes brengt je in een oogwenk terug naar gelukkigere tijden!

witte-bonen-stoofschotel-1270-4E.jpg
collage-witte-bonenstoof-2.jpg

Je leven een beetje blijer..

Doordeweeks (op woensdag) blog ik vlotte comfort foods, die heel goed passen wanneer je wat meer groenten wilt eten en een beetje aan de kilo’s moet denken. In het weekend iets wat je op het vuur kunt zetten (of in de oven) waar je hele huis heerlijk van gaat ruiken en je lekker in de bank kunt ploffen (omdat het gewoon 2 uur mag sudderen). Of iets leuks om te bakken. Maar altijd wel hartverwarmend, dat is de kern!

Kortom eigenlijk maak ik je leven een beetje blijer en wanneer jij dan gezellig het eten thuis deelt met vrienden of familie dan maak je hun ook weer blij en ben je binnen mum van tijd van al die kleine onplezierige ongemakken af (hoop ik voor jou). Dus schrijf je in voor mijn nieuwsbrief (onderaan het blog) – volg me op elk social media kanaal (facebook, instagram, pinterest) en begin met het maken van deze witte bonen stoofschotel!

Het gaat lekker ruiken in huis – Happy days!

Ik houd het kort. Het klinkt heel suf die witte bonen, maar ze zijn dus heel goed voor je. Ze bevatten enorme hoeveelheden eiwitten en zijn dus prima vleesvervangers. Wat we niet doen, want hé het is zaterdag! Maar als je wilt, het is ook heel lekker zonder worstjes. Ik heb gedroogde witte en kidney bonen gebruikt. Normaal draai ik gewoon een potje open. Maar het lekkere aan dit witte bonen recept is dat je ze stooft, daardoor trekken de lekkere smaken van ansjovis, wijn en uien in de bonen. Wanneer je bonen uit een potje stooft blijft er niets meer van ze over en heb je soep. Wat misschien ook niet zo verkeerd zal smaken.

Die droge bonen moet je eerst laten weken. Daar heb je geen hogere wiskunde voor nodig. Voor dat je naar bed gaat zet je de bonen eenvoudig gewoon onder water.. (2 vingers voor de precieze kokers onder ons). Dat is het, meer niet. En dan ga je lekker slapen.

De volgende dag giet je ze af en gebruik je ze voor deze witte bonen stoof. Omdat je toch 2 uur een stoofpot op het vuur hebt staan, kun je net zo goed ook de tomaatjes 1 uur in de oven zetten zodat je heerlijk zoete ovengedroogde tomaatjes krijgt. Hoe kleiner je tomaatjes en hoe langer je ze uitdroogt, hoe zoeter ze worden. Maar denk niet slim te zijn door de oven op 200 graden te zetten. Dan drogen ze namelijk niet uit en wordt de smaak niet intenser! Kortom geduld! Maar je kunt gerust op de bank gaan liggen hoor, de oven doet het werk!

Als laatste: de bonen stoof je heerlijk met ansjovis, tijm en laurier. Daarvan gaat het dus lekker ruiken in huis. Broodje afbakken, worstje aanbraden – happy days!

4 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like