Romige courgettesoep met walnoten, tijm + geitenkaas

Snel naar recept

Dit kan natuurlijk niet fout! Geitenkaas, tijm en walnoten – het is net alsof je een heel bekend lunchbroodje besteld, maar dan in soepvorm met een enorme berg zomergroenten erbij. Alleen de honing ontbreekt. Het smaakt overigens niet zoals het broodje, ik wil geen valse hoop wekken. Maar wel lekker fris en romig.

Die walnoten gaan er niet alleen op, om de looks van deze anders wat saai ogende soep wat op te beuren, ze gaan er ook doorheen. Zo krijg je een lekkere noterige smaak. Samen met een fruitige olijfolie (die je mee hebt genomen van dat mooie vakantieplekje – het leuke cadeautje van een vriendin of je laatste aanwinst uit dat fijne foodwinkeltje) wordt het echt een zelfgemaakte topper!

Ik beken maar gelijk, ik eet courgettes het hele jaar door, maar eigenlijk zijn het zomergroenten. Die gele zie je overigens niet het hele jaar en wanneer je geluk hebt kun je bij een goede groenteboer of op de markt ook andere vormen vinden, bijvoorbeeld van die leuke bolletjes. Eigenlijk maakt het niet veel uit, ze verdwijnen in blokjes in de soep! Maar wanneer je net als mij eerder gele dan groene soep wilt moet je nu toeslaan!

romige-courgettesoep-0024.jpg
romige-courgettesoep-0099.jpg

Over zomer gesproken. Terwijl mijn tijdlijnen en what’s app berichten vollopen met watervallen, bergen en idyllische meertjes zit ik middenin de stad! Ja, mijn vrienden en familie hebben zich deze vakantie omringt met een hoop natuurschoon. Geen stranden of overvolle Franse of Italiaanse campings maar Scandinavië, Tsjechië en Kroatië staan op het menu.

Blijkbaar is het hip om de drukte te omzeilen en de bossen op te zoeken. Ik maak er al jaren een sport van om drukte uit de weg te gaan. Niet dat je mij 3 weken in Zweden aan een meer moet zetten, want daar word ik ook weer nerveus van. Maar ik heb een voorliefde voor een rustige stadse setting. Zo ga ik elk groot evenement in Rotterdam uit de weg en zul je mij in het weekend niet in de bekende winkelstraten vinden. Maar bestaat dat dan.. een rustige stadse setting? Yep.. ik introduceer je graag het pleintje achter de markthal!

romige-courgettesoep-0020.jpg

Tussen de Pannekoekstraat en de Binnenrotte. Loop voor de centrale bibliotheek Rotterdam langs, om de Bagels en Beans heen en piep dan het straatje links in.. de Nieuwemarkt. Kleine terrasjes, net startende hippe ondernemers en…  een mekka van rust. Zacht vrolijk geroezemoes, klinkende wijnglazen al vroeg op het middaguur en tinkelende lepeltjes in espressokopjes. Links op het plein zit Sajoer een minilunchroom gespecialiseerd in sap, soep en salades (de lunchroom van de foto’s). Och laat volgend keer gewoon die hele koopgoot en alle andere bekende drukke winkelstraten links liggen, breng een bezoek aan de markthal voor de beste Italiaanse koekjes van Zuid-Holland en ga dan even 2 uur op de Nieuwemarkt zitten koffiedrinken, lekker lunchen of een taartje eten. Genoeg leuke tentjes en je komt herboren thuis.

romige-courgettesoep-0075.jpg
romige-courgettesoep-0072.jpg

Voor de courgettesoep hoef je overigens bijna het huis niet uit. Ik zeg bijna, je moet ergens die gele courgettes zien te vinden. Daarmee is het een fijn recept voor de meer regenachtige zomerweken die Nederland rijk is. Want afgelopen dagen was de zomer weer eens ver te zoeken en regende ik weer eens vanouds nat tijdens het uitlaten van de hond. Ach we wonen in Nederland, je kunt maar beter wat zomerse recepten hebben die je ook af en toe kunnen opwarmen tijdens de wat minder warme zomerdagen.

7 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like