Prachtige Notentaart met karamel

Snel naar recept

Terwijl iedereen druk in de weer is met het samenstellen van de kerstdiners, alle kookmagazines er vol mee staan, de supermarkten zich aan het bevoorraden zijn met de gourmetpakketten, ben ik daar totaal nog niet mee bezig. En ik zou mijn leven toch beteren door alvast de kerstkaarten te schrijven? Uhm ja, die liggen nog steeds netjes in een la! En de kerstboom is ook nog niet in huis. Misschien komt het wel door het weer! Niets grauw en mistroostig of wit en koud. Buiten is de lucht mooi ijsblauw, geen wolkje aan de lucht, er staat een zacht briesje en de zon schijnt op de spinnenwebben waardoor de draadjes van zilver lijken.

Notentaart met karamel / Homecooking dept.

Mineurstemming & top 100 lijstjes…

Mijn gedachten dwalen ook vaak af naar afgelopen jaar. Vaker dan ik wil,  ik kan het niet helpen, ondanks dat ik er van overtuigd ben dat je je gedachten niet te veel aandacht moet geven (het zijn immers maar gedachten) lukt mij dat niet helemaal. We lijken in december allemaal de balans op te willen maken van wat er wel en niet gelukt is, welke drama’s er hebben plaatsgevonden, wat er het leukste was en hoe het volgend jaar allemaal nog leuker kan. Net als de top 100 lijstjes die nu overal voorbij hoort komen.

Bij mij was het niet allemaal even top, een beetje moeilijk zelfs en ook niet wat ik van had verwacht of gehoopt. De ene helft van het jaar was ik in gedachten verzonken, de andere helft heb ik geprobeerd goed te maken wat ik volgens mezelf in het eerste deel van het jaar heb laten liggen. Een beetje in een mineurstemming dus. Zoals we dat allemaal wel eens hebben en voor wie die dat nooit heeft – potverdorie houden zo!

Notentaart met karamel / Homecooking dept.

Kijk die karamel!

Voor dit soort dagen is er maar 1 oplossing en dat is een taart bakken. In dit geval een mooie notentaart. Kijk die karamel!! daar wordt je toch op slag vrolijk van. En gelukkig helpt de zon ook een handje mee! Maar ik hoor je al denken “die karamel, dat kan ik niet! En zo mooi glanzend, lukt mij nooit! “.  Stoppen met denken en gewoon doen. Het leek mij namelijk ook altijd een keukenklus die ik niet zou kunnen klaren. En wat blijkt, het is echt zo doodeenvoudig!  Eigenlijk is het net als zoveel andere dingen, wil je iets veranderen? Dan moet je het gewoon eens gaan doen! (wat mooi klinkt, maar het is toch altijd een beetje spannend)

Notentaart met karamel / Homecooking dept.

Die karamel, dat lukt zeker…

Voor de karamel kan ik je zeker zeggen dat het je lukt, voor de andere dingen in je leven daar zul je misschien wat meer moed voor moeten verzamelen, want iedereen heeft wel iets wat hij of zij zou willen veranderen maar zo spannend is dat je er niet eens aan begint. Verder lijkt het taartje misschien onbegonnen werk, maar als je netjes de stappen volgt is er helemaal niets aan, beetje geduld met het oven/koelkastrustwerk en let maar eens op, bij jou komt hij net zo mooi de oven uit als bij mij!

Hieronder vind je het recept voor de notentaart met karamel, veel bak plezier!

Notentaart met karamel / Homecooking dept.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like