Hartverwarmend Pastinaaksoep recept voor doordeweeks

Snel naar recept

Het is de tijd van het jaar er voor, ik begrijp het. Maar elk kookmagazine wat ik opensla staat vol met werkelijk geweldige recepten. Ingewikkelde recepten dat wel met een feestelijk tintje. Van luxe vismousse tot rollades. En wat dachten jullie van kreeftensoep of homemade bouillon? Heerlijk natuurlijk, maar waarom kan ik werkelijk nergens een eenvoudig recept vinden voor doordeweeks. Iets lekkers, iets wat ik nog niet ken (of niet op die manier) en wat in een half uur op tafel staat. En vooral wat gemaakt kan worden met normale ingrediënten.. Zoiets als een pastinaaksoep recept!

Mijn killer dishes blackbook..

Ik kook natuurlijk veel, ben gek op zelf leuke recepten samenstellen. Allerlei mooie smaken en leuke kooktechnieken combineren. En dan mijn speciale robuuste en stevige smaken touch er aan geven! Toch vind ik het enorm fijn om daar doordeweeks zo rond 6 uur niet meer over na te denken. Ik heb een schrift met uitgeknipte en gekopieerde recepten. Mijn killer dishes blackbook. Lekker old skool. En dat voor een blogger! Ik weet het. Dat hele digitale heb ik geprobeerd. Maar na 10 minuten is mijn ipad zo vet dat ik niet meer kan lezen wat de bedoeling is. En dat scherm wat dan net weer op zwart springt wanneer ik bij de volgende stap ben…, dat werkte op mijn zenuwen. Vandaar ook de printknop bij mijn recepten. Gewoon printen dat recept en  in een mooi schrift plakken. Dan ben je van al die vette ellende af. Soms werken ouderwetse dingen gewoon beter.

Thuishaven-rotterdam-1124-2E.jpg
pastinaaksoep-recept-1075-3E.jpg
Thuishaven-rotterdam-2E.jpg

Simpel en hartverwarmend

Dat ik ook met regelmaat recepten uit kookboeken en tijdschriften kook helpt me ook om leuke nieuwe recepten te creëren. Gewoon omdat je op andere ideeën en technieken wordt geholpen. Dus ja ik ga ook binnenkort zelf een bouillon maken. Dat heb ik mezelf nou eenmaal beloofd. En die 6 rollade recepten.. Yummm!

Maar het lost mijn doordeweekse probleem niet echt op. Ik weet dat ik echt niet de enige ben. En dat zo een overload aan exclusieve gerechten je juist doet verlangen naar iets simpels en hartverwarmends. Dat past ook lekker bij het weer. Want handschoenen zijn de laatste dagen geen overbodige luxe meer! Goed daarom vandaag niet iets ingewikkelds maar soep! Iets waar ik heel goed in ben. Net als gehaktballen en pastasaus. Die volgen ook binnenkort!

Thuisvoelen.. met een flinke dosis doordeweekse comfort food

Over ouderwetse dingen gesproken. Ik las vandaag in de krant een stuk over je thuisvoelen. Het was geschreven naar aanleiding van het emotionele betoog van Jan Terlouw bij de Wereld Draait Door. Iets over de touwtjes uit brievenbussen. Eigenlijk ging het over de klimaatsveranderingen. Maar de touwtjes zijn bij iedereen blijven hangen. Ik had vroeger gewoon een sleutel bij me en mijn beste vriendinnetje ook en tegen 4 uur kwam mijn moeder thuis dus wat nou touwtjes!?

Ik wil persoonlijk helemaal geen touwtjes, voordat je weet staat de hele buurt hier pastinaaksoep te eten! Terwijl ons huis, juist bedoelt is als rustige thuishaven om te ontsnappen aan de stad. Ik snap best de strekking. Alhoewel ik een iets te bemoeierige sociale controle als benauwend ervaar (want dat hoort ook bij die touwtjes). Goed je thuisvoelen is voor iedereen totaal anders, en ik voel me prima thuis in mijn huis! En ik kan je vertellen dat een flinke dosis aan wekelijkse comfort food recepten ook zeer goed dienst doet! misschien nog wel beter dan die touwtjes!

pastinaaksoep-recept-1071-2E.jpg
Thuishaven-rotterdam-1097-2E.jpg

Ach koken lost toch bijna alle problemen op?

Koken dan maar? Dat lost vaak veel problemen op. Zoals een te vol hoofd, je een beetje grieperig voelen, last hebben van najaarsmoeheid of een nostalgisch gevoel krijgen bij touwtjes uit brievenbussen. Even rustig de pastinaak schillen en in stukjes hakken. De ui snipperen. Ui en knoflook, venkelzaad en rozemarijn in de pan tot dat het in de keuken lekker gaat ruiken. Hop de pastinaak erbij, overgieten met de kippenbouillon – even 10 minuten je social media checken, de staafmixer er op en je kunt aanschuiven!

Klinkt toch als precies genoeg kookwerk voor een doordeweekse dag? De pastinaaksoep heeft een mooie balans van het zoete van de pastinaak, maar niet te zoet, daar houd ik niet van. De rozemarijn en venkelzaad geven een hele lekkere smaak en de spekjes en hazelnoten iets hartigs. Brood in de oven en smullen!

ps. de foto’s zijn genomen bij mij om de hoek.. we wonen aan een binnenhaventje.. dus eigenlijk mijn thuishaven!

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like