Pasta met kip en roomsaus: pasta risottata, als een risotto gemaakt!

Snel naar recept

Geen losse pannen voor de pasta en de saus! Deze pasta met kip en roomsaus maak je anders dan je waarschijnlijk gewend bent. Namelijk in risotto stijl. He? Ja, net als bij risotto doe je de nog ongekookte pasta in de pan en dan voeg je bouillon toe. Niet gelijk 2 liter, maar net genoeg zodat de pasta onderstaat. Risottata noemen ze dat: gemaakt als een risotto. Je pasta wordt zo super romig en de smaak van de kippenbouillon wordt door de pasta opgenomen. Heerlijk!

Het is een wonder dat er bijna geen pasta gerechten op mijn blog te vinden zijn. Het is net alsof ik de deegwaren nooit aanraak. Maar het tegenovergestelde is juist de waarheid. Wij eten pasta aan de lopende band. Te veel denk ik wel eens. Een pasta rantsoen zou mij misschien wel dieet technisch goed doen. Waarschijnlijk is dat simpele de reden waarom mijn Receptenindex niet uitbulkt van de pasta receptuur. Ik denk dan: jullie hebben mij toch niet nodig voor een pasta recept? Of misschien juist wel?

Pasta met kip en roomsaus – een voorjaar variant!

Toen de zon bij ons de keuken in scheen had ik opeens zin om zo een pasta risottata te maken. En dan eentje in voorjaarstijl met veel groen, en toch lekker romig. De ingredienten voor dit recept? Pulled kip met frisse doperwtjes, Italiaanse ham en heel kort meegekookte sla. Dat laatste klinkt raar, maar is heel lekker. Eigenlijk zoals je ook spinazie klaarmaakt.

pasta-met-kip-en-roomsaus-1730.jpg

In elkaar flansen…

Natuurlijk is niet elke pasta simpel om te maken. Niet dat je denkt dat ik zonder te zweten dagelijks verse pasta uit de pan tover. Of wekelijks een klassieke lasagne maak. Dat kost je gewoon een halve dag. Ik wil best iets ingewikkelds maken. Maar dat besluit ik altijd net te laat. Op het moment dat ik eigenlijk al iets te eten op tafel had willen zetten. En dus flans ik rap rap rap maar weer iets inelkaar.

Dat flansen, tja dat ben ik eigenlijk enorm zat. Ik houd niet eens van flansen. Heb een hekel aan half werk, of slecht uitgevoerd werk. En flansen heeft ook iets van het niet serieus nemen. Echt! Wat totaal niet bij mij past. Als ik iets serieus neem is het eten. Vooral het avondeten.

Het staat ook wat lullig vind ik naar het thuisfront. Dat in elkaar flansen. En met heel veel liefde iets in elkaar flansen? Kom op: Ik geloof er niets van. Ik hoor het me zo zeggen: “nou ik heb iets in elkaar geflanst.. We hadden geen slagroom/mascarpone/vul maar in dus ik heb er gewoon melk doorheen gedaan”. Nou ja zoiets. Dat is niet echt met liefde koken.

pasta-met-kip-en-roomsaus-1742.jpg

Weer serieus koken dus!

Goed dus we gaan stoppen met flansen. Ik dan.. Doe je mee? Ik ga van  dat hele avondeten weer eens tot een top prioriteit maken. Gepland dus, met de juiste ingrediënten in huis. Bij voorkeur aan tafel. Daar maken wij ons hier ook schuldig aan, het voor de tv eten. Eigenlijk is dat net zo erg als flansen. Kortom we gaan hier in huis weer een beetje eten met normen en waarden.

pasta-met-kip-en-roomsaus-1724.jpg

Terug naar de pasta..

We hadden het over pasta. Pasta is een perfect ingrediënt om mee te flansen. Lekker makkelijk! Alles wat je nog in de koelkast hebt staan kan er zo doorheen. Ja, dat deden we.. Maar dat is nu klaar/over/verleden tijd.

Nu gaan we weer serieus koken. Niet hop hop hop in 15 minuten klaar. Echt koken en echt eten. En met een beetje liefde. Dat gaat heel goed met een recept waar je rustig af en toe wat bouillon bij moet gieten en rustig op laag vuur moet pruttelen. Ik heb het niet over 3 uur, welnee je bent in 45 minuutjes klaar met alles. En dan tijdens dat roeren kun je rustig even je dag laten bezinken, een beetje relaxen. waarom doen we dat gewoon niet vaker?

Wanneer de pasta bijna al het vocht heeft opgenomen, de erwtjes gaar zijn – roer je de mascarpone en sla er doorheen. Yummm! Beetje op smaak brengen met zout, peper en een flinke hand vers geraspte Parmazaanse kaas en je vrije avond kan beginnen!

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like