Nothing beats Homemade Brownies

Afgelopen maandag was het blue monday, ik vond er weinig blues aan behalve ontzettend koud en mistig. In eerste instantie had ik het niet eens door tot dat ik op dinsdag hoorde (de dag na blue monday) dat de dinsdag eigenlijk nog erger is dan de befaamde maandag. Daar kan ik goed inkomen, op dinsdag kan je niet meer terug aan een al begonnen week, je beseft je nog meer dat je ook nog op woensdag, donderdag en vrijdag moet werken voordat het weer weekend is!

Nou is het vandaag donderdag – dus die dinsdag heb je ook overleefd, hopelijk ben je de woensdag ook leuk doorgekomen maar wellicht heb je vandaag dan wel behoefte aan een troostrijk receptje. Zulke blauwe (of koude) dagen kosten een enorme berg energie!

Homemade brownies

Goed een hartverwarmend recept, zo eentje waar je lekker voor gaat zitten en met een kopje thee lekker naar buiten starend genietend van deze blauwe week (of koude week). Je kunt een brownie natuurlijk in de supermarkt kopen of zelf maken van de poedertjes uit zo een gemakkelijk pakket. Maar jullie weten denk wel wat ik van zo een pakket vind.

Als het je lukt om de poedertjes bij elkaar te gooien en te mixen met een paar eieren lukt dit recept je ook en dan weet je tenminste hoeveel suiker je naar binnenkrijgt! Gewoon veel! Dus als je dan toch veel suiker gaat eten, maak dan gewoon een echte homemade brownie. Het ultieme brownie recept is van The Hummingbird Bakery, een vereiste is dat je goede chocolade in huis haalt en boter gebruikt, dus geen margarine!

Recept voor homemade brownies

Homemade brownies

Ingrediënten

200 gram pure chocolade

175 gram boter in blokjes

325 gram fijne kristalsuiker

130 gram bloem

3eieren

een met bakpapier beklede braadslee van 23x33x5cm

Werkwijze

1. Verwarm de oven op 170 graden. Doe de chocolade met de boter in een vuurvaste schaal en zet hem op een pan met zachtjes kokend water (zorg er voor dat het water de bodem van de schaal niet raakt) Laat het mengsel tot een gladde massa smelten. Neem de schaal van de pan, en mix de suiker er doorheen. Dit kun je ook met de hand doen, maar ik vind de mixer fijner.

2. Als de suiker goed gemengd is voeg je de bloem toe en mix ook deze er doorheen. Als alles goed gemixt is stop je ook gewoon met mixen. Dit gaat heel snel. Mix tot slot een voor een de eieren door het beslag.

3. Stort het beslag in de met bakpapier beklede braadslee en zet hem voor 35 minuten in de oven. De brownies zijn klaar als ze iets aan de bovenkant lijken te barsten. Bak absoluut niet te lang. De bovenkant moet knapperig zijn, maar binnenin lekker zacht en chewie.

4. Laat afkoelen in de schaal, wanneer afgekoeld kun je ze in stukken snijden en leuk bestrooien met poedersuiker. De tekst heb ik gemaakt door een groot lettertype uit te printen en deze uit te snijden met een hobbymesje.Daarna strooi je voorzichtig met poedersuiker in een zeefje over je gemaakte tekstje of figuurtje.

Bereiden 20 minuten / Oven 35 minuten / Afkoelen 30 minuten

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like