Meer groente eten? Dit wordt jouw beste wortel recept ooit!

Snel naar recept

Wordt dit ook jouw favoriete wortel recept? Je zit met je handen in je haar. Compleet inspiratieloos als het over het avondeten gaat. Pen en papier voor je neus, klaar om een boodschappenlijstje te maken. Je bedacht je dat je eigenlijk wel wat vaker groente wilde eten. Maar hoe? … Haal je handen maar uit je haar, want dit wortel recept bevat een flinke dosis groenten en is zo lekker dat het misschien ook wel jouw favoriet wordt!

wortel-recept-8124E.jpg

Je bent eigenlijk helemaal geen wortel fan?

Eigenlijk ben ik zelf helemaal geen fan van wortels. Ik lust ze wel hoor, maar er echt dol op zijn is iets anders. En jij? Ken je ze vooral van vroeger: de gouden combinatie wortels met doperwten. Zo’n fantasieloos blikje of potje. Helaas heeft die combinatie niet zo veel goed gedaan.

Wij thuis aten trouwens zelden wortels. Mijn zus lust ze niet en mijn moeder kookte niet voor iedereen iets anders. Ze had een gouden stelregel bedacht. Wat mijn moeder zelf ook fijn uitkwam: iedereen mocht 1 groente soort echt niet lekker vinden. Deze werd dan zelden gekookt.

Mijn moeder zelf at geen spruitjes (het gevolg: tot mijn 30ste had ik nog nooit ook maar 1 spruitje gegeten), mijn vader lustte geen zuurkool (wederom zelfde effect) en ik zelf gruwelde van witlof (nog steeds overigens en kom nou niet met die met die ham-en-kaas-ovenschotel!). Over andere groenten, die dan de tafel passeerden, moest je niet te veel zeuren.

Dit pleit nog steeds niet voor mijn wortel recept.. ik weet het, maar het komt echt goed!

wortel-recept-8527.jpg
wortel-recept-8129-3E.jpg

Overdosis van het fantasieloze blikje wortels & erwten?

Mijn vriend is dus ook nog eens geen wortel fan, misschien heeft hij wel een overdosis van het fantasieloze blikje op. Zo ging dat vroeger. Het is niet eens een foute combinatie. Typisch Frans. Als we vroeger de groenten gewoon vers hadden gegeten, waarbij de wortels en doperwtjes lekker in de pan hadden gelegen met een beetje boterjus, had jij waarschijnlijk niet een anti-reactie gekregen op het idee om deze week weer eens een lekker wortel recept te eten!

Ook ik wil vaker groenten eten..

Ik ontdekte eigenlijk per toeval hoe lekker het is. Ik doe namelijk ook mijn best om vaker groenten te eten. Een week of 2 geleden kwam ik een lauw warme wortelsalade tegen. Een beetje huiverig heb ik toen toch een bos wortels gekocht.

Zonde om maar de helft van die wortels te gebruiken, zoals in het recept stond. Schoongemaakt, ging de hele bos met wat klontjes boter, wat verse kruiden en pancetta de oven in.

Zodra de wortels uit de oven kwamen dacht ik oh wauw! Ik kan in mijn eentje best die hele bos op, zo lekker! Eigenlijk waren de andere ingrediënten van de salade een beetje bijzaak. Omdat mijn vriend (een stevigere wortel hater dan ik) hetzelfde vond geloof ik dat dit ook echt een recept voor jou is! 

wortel-recept-8127E.jpg

Ben je al benieuwd naar dit wortel recept?

Nog even dit: het deel van dit wortel recept, waarin ik de wortels in de braadslede doe, kun je ook goed toepassen op andere groeten zoals prei of venkel. Beiden zijn groenten die smaken heel mooi overnemen. Je kunt natuurlijk ook met de kruiden die ik toevoeg variëren, op deze manier heb je nog meer recepten voor als je meer groenten wilt eten.

Oja, omdat je het zo druk hebt… laat de oventijd je niet weerhouden! In de tijd dat de oven voor jou het werkt doet (het valt zeker in de categorie luie kok) kun je even rustig in de tuin of op je balkon zitten, bijkletsen met je man of kinderen of lekker al je social media doornemen! Voor al die dingen heb je toch ook nooit echt tijd?

Na dit recept ook wortel fan? Misschien vind je deze wortel recepten dan ook wel lekker: wortelsoep, wortel pompoen puree met kiprollade, wortel en pastinaak stamppot

4 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like