Mandarijnen mousse recept met granaatappelpitjes + chocolade bites

Snel naar recept

Echt moeilijk is het niet om deze mousse te maken. Begin er alleen niet pas een half uur voordat dat eerste gasten komen aan. Een mousse moet namelijk even opstijven. Het beste is een uur of drie. Nee, niet afhaken! Omdat het lang in de koelkast moet staan betekent het niet dat het moeilijk is. Absoluut niet zelfs. Jij hoeft er niets meer aan te doen, daar zorgt de koelkast voor. Precies dus je blijft nog even doorlezen? Goed idee!

In onze familie wordt maakt iedereen voor de kerst (eigenlijk ook bij een etentje of bbq) een gerecht. Dat is niet ontstaan uit het feit dat dan de gastvrouw/man niet zoveel hoeft te koken. Ook niet omdat het zo hip staat: een bring your own. Nope, iedereen in mijn familie vindt het leuk om te koken. En kerst of etentjes zijn de kans om even uit te pakken.

En? Gaat het bij jou ook zo? Of misschien komt de familie wel bij jou eten.. en tjee ze hebben gevraagd of jij het toetje wilt maken. Nu ruim een maand voor kerst ben je al wat nerveus aan het rondkijken. Want wanneer je nou iets kunt vinden wat en heel lekker is, er heel goed uit ziet en dan ook nog eens gemakkelijk te maken is.. dan ben je verkocht! Toch…? (het is niet specifiek een kerst toetje hoor, ik eet zoiets gewoon op woensdagavond als ik er zin in heb!)

mandarijnen-mousse-recept-0925E.jpg

Feestelijke kleurtjes en ja dat kan jij ook zo maken!

Laten we eens even kijken of dit mousse recept alle boxen aantikt. Of het toetje er goed uit ziet? .. Ik vind van wel. Het is nu een beetje alsof dat ik het zeg ook zo is. Maar kijk maar naar de foto’s. Mooie feestelijke kleurtjes, lekker romig. Dus uh ja, ik ben immers foodstylist! Geloof mij nou maar het ziet er gewoon goed uit. Kan jij dat ook. Absoluut! Je schept namelijk de mousse in glaasjes of potjes, zet ze 3 uur in de koelkast, strooit er wat granaatappelpitjes en stukjes chocolade overheen en je bent klaar. En zoals je ziet, je hebt niet eens allemaal dezelfde schaaltjes of potjes nodig! Zo, ik zet een vinkje bij! Jij ook?

mandarijnen-mousse-recept-0922E.jpg

Eigenlijk is een mousse altijd lekker..

De volgende box.. Is het wel lekker dan? Wat is er niet lekker aan een mousse? Romig door de slagroom, niet te zoet en lekker fris door de crème fraiche en de mandarijntjes. En die granaatappelpitjes zien er niet alleen heel tof uit, ze passen qua smaak perfect bij mandarijnen en zijn kleine smaakbommetjes in je toetje. En dan natuurlijk wat chocolade. Kies voor een pure variant. Je kunt kant-en-klare bites/stukjes kopen of gewoon een goede chocolade in stukjes hakken. Kun je gelijk die stukjes zo groot maken als je zelf wilt! Ja overtuigd?

mandarijnen-mousse-recept-0932E.jpg

Easy Peasy, klaar in 15 minuten!

Goed dan de laatste box.. Is het echt zo gemakkelijk als dat ik nu zeg? Ik kook graag en vaak, wordt niet nerveus van 4 pannen op het vuur, maar echt het is niet moeilijk. Hiervoor heb je 1 pannetje nodig, een kom en een mixer voor de slagroom. Het is ook nog eens in 15 minuten bereid. Zoals ik al begon, het is de tijd in de koelkast waar je rekening mee moet houden. Maar die tijd is ook je vriend. Er zijn genoeg toetjes waarbij je allemaal ingewikkelde laatste handelingen moet verrichten. Niets daarvan, je kunt zelfs heel goed met je armen over elkaar blijven zitten wachten tot dat het jouw beurt is om het toetje uit de koelkast te toveren. En het is eigenlijk net zo gemakkelijk als een bak ijs openen waar je dan heel nerveus een bolletje er uit probeert te halen (wat 9 van de 10 keer niet lukt) en koekjes er overheen verkruimeld. Dan kun je beter zelf thuisgemaakte mandarijntjes mousse uitserveren!

Mandarijnen weetje..

Overigens kun je, als je geen zin hebt in mandarijntjes ook heel goed sinaasappel gebruiken. Zelfde idee. Wist je trouwens dat mandarijnen echt een einde herfst/winter fruit is? Ze worden ook echt pas in november geoogst. Tot die tijd zijn ze groen, ze worden pas oranje wanneer de temperatuur flink daalt. Kun je dat er mooi bij vertellen, nadat je trots hebt gezegd dat je hem zelf hebt gemaakt!

Dit mousse recept kun je trouwens zo veranderen als je zelf wilt, de mandarijnen kun je wisselen voor elk soort ander fruit waar je een sap van kunt maken. Natuurlijk moet je dan wel de topping wat aanpassen. Kortom voor wanneer hij in de smaak valt, dan maak je er zo een aardbeien mousse recept van!

4 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like