Maak dit verrassend leuke kersen recept: zomerse kersen puddinkjes

Snel naar recept

Ik verzeker je, je bent verkocht na 1 hap van zo een zelfgemaakt puddinkje.. lekker romig en toch fris en natuurlijk een heerlijke kersensmaak. Misschien heb je ze zelfs nog nooit gemaakt. Puddinkjes.. Het klinkt een beetje ouderwets, maar in een nieuw jasje is dat juist vaak verrassend lekker. Wanneer je de lol er in hebt gekregen kun je zelfs variëren met ander zomerfruit! Aankomende weken ligt dat weer volop in de winkels (misschien heb je zelf wel een fruitboompje in de tuin of aardbeien op je balkon staan). Leuk denk je “maar daar heb ik vast weer speciale vormpjes voor nodig want die heb ik niet!” Nee hoor, gewone kommetjes of bakjes werken prima zelfs wanneer je ze heel moedig straks gaat omkeren! (wat niet hoeft, heb ik ook niet gedaan). En natuurlijk is het best spannend voor het eerst een puddinkje maken, maak je geen zorgen dit lukt altijd!

kersen-recept-zomerse-puddinkjes-9832.jpg
kersen-recept-zomerse-puddinkjes-9845.jpg

Nou heb ik een klein beetje over dit kersen recept gelogen… want het lukt eigenlijk niet altijd! Niet schrikken! Je moet namelijk op tijd beginnen. Verder geen verborgen kookgeheimen. Dat op tijd beginnen is wel belangrijk. Voor de kersen puddinkjes meng je opgeklopte slagroom, kersen en gelatine met elkaar. Dat mengsel is nogal wobbelig en kun je absoluut niet in zijn geheel uit de vormpjes of kommetjes storten. Om de puddinkjes stevig te krijgen laat je ze een 3 uur in de koelkast staan. Door de kou stijft alles op en stort je straks het kersen puddinkje zo uit de vormpjes of je laat het er gewoon inzitten (zoals ik heb gedaan).

Zelf vind ik het wel fijn dat je het juist van te voren klaar kunt maken en je nergens meer zorgen over hoeft te maken wanneer het in de koelkast staat. Zeg nou zelf zo soort toetje maak je nou ook niet echt op je drukke doordeweekse dinsdag (van mij mag je hoor) maar waarschijnlijk eerder voor een leuk etentje of lekker voor in het weekend. Hoe gemakkelijk wil je het dan hebben? Je maakt dit kersen recept, zet de puddinkjes ’s ochtends in de koelkast en haalt ze ’s avonds weer uit!

Voor die leuke blauwe plankjes heb ik trouwens ondersteboven in een bouwcontainer gehangen!

kersen-recept-zomerse-puddinkjes-9841.jpg

5 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like