Comfort food groentetaart: groene galette met courgette, broccoli + bimi

Snel naar recept

Dit is absoluut een hele fijne comfort food groentetaart. Ik vind het de laatste tijd echt heel leuk om recepten te bedenken met veel groenten, maar die niet perse heel erg gezond overkomen. Ik weet niet zo goed hoe ik dat moet uitleggen, maar van mij hoeft dat hele knapperige in de winter gewoon niet. En misschien ook wel niet in het lente. En weet ook niet of ik dat wel in de zomer wil. Samengevat ik ben gewoon niet zo’s rauwe groenten type. Zodra het er te groen en healthy uitziet haak ik af! Grappig is dat wij wel gezond eten, ik wil alleen niet dat het zo knappert, knispert en piept (sla, dat mag dan weer wel knisperen)

Piepende groenten..

Ik vind dat hele rauwe namelijk zo een herrie maken in mijn mond. En sommige groenten piepen. Nou kun je lachen (ik weet het, dit klinkt een beetje als kleuterpraat) maar eet maar eens prei.. Dat piept. Als kind noemde ik dat piepgroenten. Nog steeds eigenlijk. En naast prei zijn er nog veel meer groenten die aanleg hebben om tussen je tanden te piepen. Niet te veel op letten hoor, anders eet je het straks misschien niet meer! Dat wil ik absoluut niet op mijn geweten hebben. Overigens eten wij massa’s piepgroenten. Ik ben geen type wat met de precisie van een chirurg een prei uit een stoofschotel vist.

groentetaart-1412E.jpg
groentetaart-1423E.jpg

Het gaat om de balans!

Nee, niet die eeuwige balans over gezond eten, af en toe een taartje en veel bewegen! Ik heb het nog steeds over die groenten. Een doorkookfan ben ik natuurlijk ook niet. Want papjes, daar houd ik ook al niet van. Het is soort van de perfecte balans vinden tussen gewoon precies goed zacht of nog keiharde groenten. Gewokt spul zonder ze eerst kort te koken? Dat zul je mij ook nooit zien doen. Voor deze groentetaart heb ik de bimi en broccoli dan ook eventjes kort gekookt. Dan weet je zeker dat je niet te veel zit te knisperen tijdens het eten. Er zijn natuurlijk heel veel mensen die dat knisperen juist lekker fris vinden! Ga je gang hoor! Behoor jij tot deze frisse groenten mensen? Kook dan de groenten niet voor! Maar dat was je ook vast niet van plan.

groentetaart-1411E.jpg

De top 3 Groene groenten favorieten…

Courgette, bimi en broccoli dat zijn toch wel mijn groene groenten favorieten. Van heel veel mensen denk ik. Ze zijn er ook altijd! Waardoor je er altijd fijn op kunt terugvallen. Officieel zijn het natuurlijk geen wintergroenten. Maar kool, knolgewassen en wortels ben ik op gegeven moment ook gewoon zat. Die bimi kun je helaas nog niet in elke super kopen. Ik blijf het proberen hoor.. gewoon constant vragen, wie weet ontketenen we een bimi rage!

Nog nooit bimi gegeten? Probeer het dan heel snel! Het is eigenlijk nog lekkerder dan broccoli. En om het samen te vatten de langwerpige stronkjes hebben gewoon meer smaak dan een gewone broccoli. Wanneer je niet aan bimi kunt komen, dan gebruik je natuurlijk iets meer broccoli. De pesto brengt alle groenten qua smaak mooi samen. Ik heb een leuk blogartikel geschreven hoe je voortaan zonder recept pesto kunt maken (pesto maken zonder recept). De geitenkaas maakt het lekker romig en comfort food achtig.

Overigens maakte ik 1 groentetaart voor ons 2-en. Wij zijn thuis grote eters. Ik beken het maar gewoon. Grote avondeters dan. Tussendoor nemen we niet zo veel. Dat avondeten is heilig. Een vriendin adviseerde ooit om het avondeten te halveren. Toen ik om een tip vroeg om wat kilootjes kwijt te raken. Ik heb er nog moeite mee om daar aan te beginnen en wordt heel verdrietig bij die gedachte.

Voor de hoeveelheid kun je de stukjes tellen op de foto en kijken of dat genoeg is voor bij jou thuis. Je kunt er natuurlijk ook een lekker soepje bij maken! Ik maak binnenkort een lekkere wortelsoep, die past hier heerlijk bij – of misschien mijn romige courgettesoep?  In ieder geval veel plezier met koken.. ook al is het zo klaar! En wanneer dit smaakt naar meer.. wat dacht je van deze hele lekkere hartige taart met snijbiet van het leuke moestuin blog van Marleen.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like