Groene asperges recept: Galettes met ham, ei en groene asperges

Snel naar recept

Ooit vertelde de hoofdredactrice van een van Nederlandse mooiste kookbladen mij dat je juist niet iets moet publiceren wanneer anderen dat wel doen. “Gewoon niet met de massa meelopen” was haar advies. Daar ben ik eigenlijk gewoon heel goed in. Meestal doe ik dat niet express. Om je eerlijk te zeggen: ik zou dolgraag met de massa mee willen lopen! Er ook eens lekker bij willen horen en net zoals de anderen doen. Maar op de een of andere manier lukt het me niet. Ik doe er natuurlijk ook niet echt mijn best voor.

Zo is het ook met dit recept gelopen. Het is me eigenlijk totaal ontschoten! De foto’ s liggen namelijk al weken klaar. Keurig opgeborgen in een mapje op mijn computer onder de werktitel “groene asperge galettes”.  Gelukkig kun je nog steeds asperges kopen! En ben ik nog net op tijd! Eigenlijk vind ik asperges maar een vreemd soort groente, zo een rare stengel waar ik stiekem alleen het kopje het lekkerste vind. Natuurlijk eet ik keurig de rest ook op, maak je geen zorgen!

groene-asperges-recept-9767.jpg

“Het witte goud.. ” Nou ja daar denk ik altijd wel anders over wanneer ik na het eten van die dingen naar de wc ben geweest. Herkenbaar toch? Je denkt gelijk: “oja we hebben asperges gegeten”. Het schillen van de witte variant vind ik eigenlijk ook best een klus. En toch vind ik dat ze bij het seizoen horen en zolang ze dus in de winkels liggen maak ik er salades mee, gaan ze in de soep, of eet ik ze lekker klassiek met ham en een eitje. Daar komt ook het idee voor dit recept vandaan. Asperges, ham en een zacht gebakken eitje. Dat eigeel loopt dan mooi uit en smaakt lekker romig bij de rest van de topping en het geweldig lekkere deeg.

groene-asperges-recept-9770.jpg

Zoals jullie misschien wel weten ben ik dus gek op quiches en vooral het deeg wat ik daarvoor gebruik. Maar om nou alleen maar quiche recepten te plaatsen is ook wat saai. Wat blijkt, met dit deeg kun je dus ook heel goed een galette maken. Sterker dat is nog gemakkelijker ook! Je hebt er geen mooie quichevorm met uitneembare bodem voor nodig! Je rolt het deeg gewoon uit en legt het beleg er in. De randjes vouw je wat nonchalant om en je hebt prachtige een persoons hartige taartjes. Bekijk het timelapse filmpje maar eens, dan zie je wat ik bedoel! (we geven trouwens ook een hele leuke workshop om ook zoiets te leren maken! De filmpjes dan, die galette lukt je ook zonder workshop! zie workshop timelapse filmpjes)

En vind jij dat asperges ook bij het seizoen horen en wat is dan jouw favoriete asperge gerecht?

Verder had mijn blog ondertussen kunnen uitpuilen met salades, bbq-recepten en allerlei varianten met zomerfruit. Maar ook dat is niet gebeurd. Natuurlijk heb ik niet stilgezeten. Het was gewoon even heel druk om het werkfront. Opeens hield ik allerlei ballen in de lucht van toffe styling opdrachten voor kookboeken tot het voorbereiden en geven van onze workshops. Maar tussen al die dingen door vind ik wel weer een gaatje om mijn volgende leuke recept te delen! Ik denk iets met erwtjes…

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like