Gekarameliseerde Rode kool recept met warme tutti frutti

Snel naar recept

Op mijn weg naar het centrum kom ik er al fietsend langs. Ze zijn weer begonnen. Nadat het in Rotterdam een paar jaar stil is geweest zijn de hijskranen weer aan de horizon verrezen. Nu bonkt en gonst het weer als nooit tevoren! Op de Kop van Zuid, waar ik woon, worden nu nauwelijks 800 meter van elkaar 2 nieuwe woonwijken uit de grond gestampt. En precies daar tussenin renoveren ze ook nog de spoorbrug die tussen Rotterdam zuid en het Noordereiland ligt.  Natuurlijk hebben ze in de tussentijd wel wat gebouwd. Het is Rotterdam.. er wordt altijd wat gebouwd. Crisis of niet! Maar het was wel wonderbaarlijk stil afgelopen jaren. Vlak voordat ik een aanloopje moet nemen om de brug op te fietsen kom ik langs “de Hef” zoals we hem hier in Rotterdam noemen.

naamloos-9103B.jpg
Gekarameliseerde-Rode-kool-recept-met-warme-tutti-frutti-9094.jpg

De spoorbrug dus… Een mooi stukje metaal! En dat meen ik echt. Het middelste gedeelte mist al een tijdje, deze wordt ergens in de haven van Rotterdam gerenoveerd. Zelf heb ik een zwak voor dat renoveren, zoveel oude gebouwen staan er nou eenmaal niet meer in Rotterdam. Dus alles wat er nog staat, moet gerenoveerd worden. Vind ik dan. Helaas laten ze veel gebouwen in Rotterdam eerst helemaal verloederen en bouwen ze liever 3 nieuwe architectonisch verantwoorde torens (ook mooi) voordat er bedacht wordt “Ach ja joh, dat oude gebouwtje is toch ook wel fraai”.

Die complete spoorbrug zal trouwens worden gestraald en opnieuw worden geconserveerd in het orginele NS groen. Dat laatste las ik ergens en vond ik grappig. Er bestaat dus een origineel NS groen. Ik zie in mijn verbeelding mensen zich daar maanden over buigen met urenlange vergaderingen om tot de juiste kleur te komen. Verder gaan er geruchten dat er een restaurant in gaat komen. Kijk daar gaat mijn culinaire hart sneller van kloppen.

Gekarameliseerde-Rode-kool-recept-met-warme-tutti-frutti-9088.jpg

Oja en iets met abseilen. Dat is hele stoere aangelegenheid, mij niet gezien! Ik ben al blij wanneer ik fietsend de overkant van de brug bereik. Op de een of andere manier lijkt er in Rotterdam altijd een enorme hoeveelheid wind te staan. Ook heel ontmoedigend is dat er altijd mensen op een nog krakemikkerige stadsfiets dan die van mij heel snel die brug oprijden. Vandaag werd ik naast de fikse wind ook nog getroffen door een leuke regenbui!

Tijd voor een opbeurend comfort wintergerecht. Na mijn rode kool salade vond ik het leuk om deze mooie winterse groente eens op een andere manier te bereiden dan te stoven met appeltjes en rozijnen. De appeltjes en rozijnen vond ik wel leuk idee, maar heb ik vervangen door tutti frutti en sinaasappel. De rode kool heb ik met balsamico laten karameliseren in de oven. Alles wat uit de oven komt is toch lekkerder? Er ontstaat een heel lekker sticky laagje op de rode kool, de zachte vruchtjes vullen dat mooi aan en met uitgebakken spekjes en knapperige walnoten heb je een super lekker rode kool recept. Probeer maar eens met bijvoorbeeld een romige aardappelpuree!

naamloos-9104-e1455573915996.jpg

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like