Frambozen clafoutis

Snel naar recept

Deze week heb ik al het voorgerecht en het hoofdgerecht van het Frans geïnspireerde menu geplaatst. Vandaag dus tijd voor het toetje. En een echte klassieker. Denk nou niet dat het dan gelijk heel moeilijk om te maken is, zelfs helemaal niet. De echte klassieker wordt gevuld met kersen. Clafoutis is een traditioneel gerecht uit de Limousin streek (uit Frankrijk) en tijdens het kersenseizoen was het een onderdeel van de landelijke maaltijd. Misschien nog steeds wel. Maar naast kersen is het eenvoudig te vullen met elk soort fruit dat je voorhanden hebt, zoals frambozen, pruimen, abrikozen etc. Ook de mix die je over het fruit heen schenkt is simpel te maken, het is nog het meest vergelijkbaar met een pannenkoekenbeslag. Nou ja en zo smaakt het dus ook! niets mis mee lijkt mij. Het gerecht eet je warm of lauwwarm, maar uit ervaring weet ik dat het de volgende dag koud ook prima smaakt!

frambozen clafoutis / Homecooking dept.

Maar ondanks dat het zo onwijs makkelijk was, ging er natuurlijk toch weer iets mis! Ondanks al die keukenervaring! Ik had niet helemaal goed nagedacht over de bakjes waar ik de clafoutis in heb gemaakt. Zoals het altijd gaat je trekt gewoon een keukenkastje open en denkt goh laat ik eens die witte bakjes gebruiken, die lage zwarte heb ik al zo vaak gebruikt! En daar ging het mis, de witte bakjes zijn 6 cm hoog, de zwarte 2 cm.. Uhuh, voor iedereen die nog nooit een clafoutis heeft gemaakt, het hoort in een laag bakje, de mix moet kunnen garen en stollen. Dat lukt niet echt in een hoog bakje. Of het duurt langer en voordat je het weet is de bovenkant verbrand.

frambozen clafoutis / Homecooking dept

Goed je raadt het al, bij mijn frambozen clafoutis werd het beslag geen pannenkoek achtig geheel, maar het hield zich een beetje tussen vla en een pannenkoek in. Eigenlijk helemaal niet zo verkeerd! Erg lekker zelfs.. maar het hoort niet! Ook super lekker worden de frambozen, door de warmte krijgen ze een nog zoetere smaak. Heerlijk met een klein beetje poedersuiker. Dus let op met de schaaltjes, gebruik je een hoger schaaltje/bakje dan moeten ze tenminste 25 minuten in de oven en misschien nog iets langer, gebruik je lage bakjes zoals het hoort, dan ben je in 15 minuten klaar! Recept is van Yvette van Boven.

frambozen clafoutis / Homecooking dept

6 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like