Frambozen & aardbeiensoep met vanille meringues

Snel naar recept

Mijn oma maakte vroeger bessensap met meringues. Mierzoet! Daar durfde geen volwassene zich aan te wagen, maar alle kleinkinderen waren er dol op. Ze maakte de meringues niet zelf, die ging ze bij de bakker halen. Geen mooie kleine toefjes hoor! Nee er lagen gewoon 3 grote brokken meringues in een bord rode mierzoete soep! En hoe meer meringues je kreeg hoe blijer je was! Ergens ben ik altijd gek geweest op meringues. Wanneer we op vakantie in Frankrijk waren mocht ik als kind altijd zo een hele grote uitzoeken bij een Frans bakkertje. Dat knapperige en die stukjes die als kauwgom aan je tanden bleven plakken, wauw! Nu kijk ik nog steeds verlekkerd naar de etalages van Franse bakkers of Italiaanse delicatesse zaakjes waar de meringues vaak in mooie pastelkleurtjes voor het raam opgestapeld liggen, daar is niets aan veranderd! Maar maak ze nu gewoon zelf!

frambozen-aardbeiensoep-met-vanille-meringues-9195.jpg

Ik blijk ook nog eens het talent te hebben om ze goed te kunnen maken. Eigenlijk is het niet echt een talent, want stiekem is er niets aan. Maar misschien denk jij wel: “dat kun je wel zeggen maar mij lijkt het enorm lastig!”. Het ziet er natuurlijk ook best imposant uit, die perfecte toefjes. Maar ik blijf maar tegen iedereen zeggen: dit kan jij ook! Nou vind ik wel meer dingen heel gemakkelijk of logisch, waar anderen enorm op staan te stuntelen. En andersom zijn er zat simpele dingen waar ik me niet aan waag. Zo heb ik jaren geen ei kunnen koken zonder keukenhulpje! Ja, je leest het goed! Daar kun jij je natuurlijk niets bij voorstellen. Maar het lukte me gewoon niet. Eigenlijk was ik te lui om te onthouden wanneer je het ei in de pan moest doen en voor hoeveel minuten hij daar in moest blijven voor het perfecte resultaat. Inmiddels is dat ei-kook-probleem verholpen, maar ik durf hier best te bekennen dat ik dat pas heb geleerd toen het keukenhulpje kapot ging!

Terug naar de meringues. Want je denkt misschien nog steeds: “ik wil het wel, maar ben nog niet overtuigd”. Dat recept is echt hufterproof wat echt nooit fout gaat! Ik gebruik zelf elke keer stap voor stap hetzelfde recept. Waarom het dan bij sommige mensen niet lukt is wanneer je de stapjes niet goed opvolgt en….. Je de eieren niet goed splitst. Daarmee bedoel ik de dooier van het eiwit scheiden. Neem daarbij geen enkel risico en gooi op tijd het eigeel in het eigeel bakje en het eiwit in het eiwit bakje. Laat je niet verleiden om toch nog net meer eiwit van de dooier af te krijgen. Gewoon niet doen. De andere tip die je ook echt van mij aan moet nemen is: werk met een rvs-kom. Dat is het! Wanneer je dan ook nog een spuitzak hebt en een spuitmondje met karteltjes dan heb je net als mij zo van die mooie toefjes gemaakt. Het is altijd leuk om iets te maken waarvan je denkt “Wauw, wat mooi!” heb ik dit gedaan?! Dus ik zou zeggen: waag je er en keertje aan!

frambozen-aardbeiensoep-met-vanille-meringues-9205.jpg
frambozen-aardbeiensoep-met-vanille-meringues-9219.jpg

Het frambozen & aardbeiensoep recept is geïnspireerd op de bessensoep van mijn oma. Maar dan natuurlijk niet zo mierzoet als die van oma maar een beetje meer van deze tijd. Wanneer je de meringues en chocolade wegdenkt ben je nog gezond bezig ook! Het is juist lekker fris en heel feestelijk.

Voor de aardbeiensoep hoef je geen keukenprinses te zijn. Aan een staafmixer heb je genoeg. Het enige moeilijk aan dit toetje is dat je bij het uitserveren de kommetjes netjes recht houdt en de soep zonder te bibberen op tafel zet. Anders zit alles onder de rode soep. Maar als dat nou alles is? Je kunt ook nog eens alles een dag van te voren maken, perfect dus voor een leuk voorjaarsdinertje! Kortom snel gemaakt met een groot resultaat.. Toch?!

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like