Elegante peren & pastinaaksoep

Snel naar recept

Dit is eigenlijk een beetje een sjiek soepje, niet iets wat je op maandagavond naar binnen schuift. Oké je moet sowieso eigenlijk helemaal nooit iets naar binnen schuiven. Dat is namelijk heel slecht voor de lijn en ook nog eens heel teleurstellend voor diegene die gekookt heeft, ook wanneer je zelf de kok bent, want als je niet proeft wat je eet is het zonde van dat half uur dat je in de keuken hebt gestaan. Ja, dat is de gemiddelde kooktijd op maandagavond…. maar dit allemaal terzijde.

elegante peren & pastinaaksoep / Homecooking dept.

Sjiek op maandag.. (of dinsdag)

Ok sjiek dus…want wat maakt het eigenlijk uit op maandag? Misschien zouden we elke dag gewoon zo sjiek als mogelijk moeten eten in plaats van alleen met kerst. Want sjiek eten met kerst houd voor veel mensen in dat ze zelf in de keuken staan en eens iets nieuws proberen. Een ongewone smaak, een groente die ze nog niet eerder hebt geprobeerd, stukje wild, een nieuw recept, iets wat stiekem langer dan 30 minuten duurt? En dat alles om de perfecte indruk te maken op de gasten.

En jij dan? Heb jij geen zin om eens idioot veel indruk op jezelf – de kok in huis – te maken? Gewoon doordeweeks, op maandag… ? Want als je er over nadenkt is het echt een heel grappig fenomeen dat kokkerellen met kerst. Helemaal wanneer je in het echte leven, doordeweeks dus,  je stiekem toch wel eens tot een pakje en zakje wendt? Dat is niet echt chique of wel? Of misschien komt er geen pakje of zakje in huis maar kook je standaard elke week hetzelfde? Ook zo een armoede en alles behalve sjiek.

elegante peren & pastinaaksoep / Homecooking dept.

Mooie uitdaging voor na de kerst…

Je kunt nu lekker gaan zitten klagen dat je het zo druk hebt, maar de lat een beetje verleggen door jezelf en het thuisfront eens lekker sjiek te verwennen lijkt mij een mooie uitdaging voor aankomende maandag, dinsdag of ach donderdag kan ook nog!  Dat doe je dus ook gewoon in 30 minuten. Alhoewel zo een soep er natuurlijk lekkerder op wordt wanneer je er nog 15 tot 20 minuutjes aan vastplakt. Dat laatste half uur hoef je je nou ook weer niet in het zweet te werken, sterker je kunt gewoon lekker je social media even nalopen en in de pan roeren is ook al niet nodig!

elegante peren & pastinaaksoep / Homecooking dept.

Lekker indruk maken op jezelf!

Dus tover gewoon deze week nog een elegante peer en pastinaaksoep op tafel, niet om indruk te maken op de rest van de tafelgenoten (wat jou sowieso lukt) maar op jezelf om je het nodige zelfvertrouwen te geven, zodat je ook na de kerst sjiek blijft koken!

*Of is het nou sjieker om chique te zeggen? 

3 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like