Broodpudding recept met cranberry!

Snel naar recept

Voordat je afhaakt wil ik gelijk zeggen: dit is serieus echt heel gemakkelijk te maken, het recept heb ik nu 3 keer gemaakt (er volgen er vast meer) en lukt altijd. Je kunt het zonder zenuwachtig te worden zo inzetten voor een etentje! Bijvoorbeeld wanneer je even de inspiratie mist, je alles al hebt ingezet op die gevulde kalkoen die piekfijn uit de oven moet komen of dat stukje wild wat je voor het eerst gaat aanbraden. Of gewoon omdat je van gemakkelijk houd met groots effect! Of misschien omdat je nog niet zoveel kookervaring hebt? Je bent hier aan het juiste adres!

broodpudding recept / Homecooking dept

Inmiddels heb ook ik de kerstboom opgetuigd en alle kerstkaarten geschreven, maar is het nou echt 20 december? Terwijl ik naar buiten kijk schijnt er een mooi subtiel zonnetje alsof het lente is. Her en der zag ik in de parkjes ook al wat bloesem aan de bomen en struiken verschijnen. Gaan we dit jaar denk je de winter gewoon overslaan. Echt heel erg vind ik dat eigenlijk niet. Ik ben niet zo een winterfanaat. Wanneer de sneeuw en ijzel toeslaat heb ik het voornamelijk enorm koud en baal er van dat ik weer sneeuwlaarzen heb om behoorlijk van A naar B te komen.

recept / Homecooking dept

Maar ja 15 graden is dan wel weer het andere uiterste, het klopt toch niet helemaal bij het beeld wat ik bij december en kerst heb. Dan maar wat echte winterse ingrediënten gebruiken! Cranberry’s lenen zich daar fantastisch voor, gebruik gewoon de verse uit een zakje, ze liggen op de groenteafdeling en je ziet ze alleen nu in de wintermaanden bij ons in de winkels.

Het recept heb ik overigens niet 3 keer gemaakt omdat ik dacht dat het goed moest worden uitgetest, daar was ik de eerste keer al ruim van overtuigd, en ik niet alleen! Nee het is stiekem te lekker om alleen voor etentjes te bewaren. Dus wanneer niemand kijkt kun je het zelfs als ontbijt de oven in schuiven. Tot 1 januari is toch alles geoorloofd?

recept / Homecooking dept

En ook als je niet zoveel kookervaring hebt of niet zo creatief bent in het bedenken van recepten of wijzigingen in recepten, in dit recept vervang je zo de cranberies voor blauwe bessen, bosvruchten of rabarber en je hebt zo een fantastisch ander recept. Proberen dan maar? Je krijgt geen spijt, het lekkerste is om de broodpudding te eten wanneer hij warm is of lauwwarm is. Zet hem tijdens het hoofdgerecht in de oven. De voorbereidingen kun je alvast doen, maar zelfs het terplekke in elkaar zetten is zo gebeurd. Zie je wel een homemade dessert zonder stress, ok misschien levert het maken van een mooi bolletje ijs je wat stress op!

recept / Homecooking dept

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

You may also like