About

Een aantal jaar geleden startte ik met Homecooking dept. Het begon als een eenvoudig foodblog en leek visueel echt niet op wat ik nu doe. Nu 5 jaar verder doe ik niets liever dan gerechten stylen en fotograferen. Ok.. en receptuur bedenken. Een jaar geleden had ik niet eens durven dromen dat ik dat ook nog eens professioneel zou gaan doen. Inmiddels ben ik een aantal kookboeken en andere stylingopdrachten verder en weet ik het zeker! Ik wil ik niets liever doen dan dit!

Ik werk freelance als foodstylist aan diverse soorten stylingopdrachten. Mijn expertise ligt bij het creëren van beeld bij receptuur en volledige culinaire producties. Of dit nou voor een kookboek, magazine of brochure is. Met mij samenwerken? Ik leg graag uit wat ik kan en welke mogelijkheden er zijn. Voor contact: info@homecookingdept.com

beeld-about.png

Verder vind ik koken vooral leuk wanneer ik mijn kookkunsten kan delen. Op mijn blog doe ik dat met mooie foto’s, natuurlijk kook ik ook graag tijdens etentjes voor familie en vrienden. Meer over mij kun je lezen de onderstaande Q&A.

Questions & Answers…

Altijd al een foodie geweest?
Niet echt, ik was ongeveer 24 toen ik op mezelf ben gaan wonen. Ben slecht met data onthouden, weet het niet meer precies. In zo een portiekwoning, waar je alleen met flink wat traplopen het appartement kan bereiken. Ik en mijn rode kat. Appartement klinkt trouwens heel groot, dat was het niet. Bij een etentje stonden de pannen op de keukenvloer en de boodschappen in de badkamer. Etentjes geven leek me toen al zo leuk, maar ik kreeg met regelmaat de reactie: “ohh, jij kunt toch helemaal niet koken?” – kortom niet gelijk een foodie nee!

Geen foodie achtergrond dus?
Nee, Ik ben niet opgegroeid met een tortellini kokende nonna, die mij de fijne kneepjes van het koken leerde. Mijn moeder kookte wel veel (en nog steeds) en probeerde ook van alles. Maar er waren geen met de handgeschreven overleveringen van familierecepten. De reden waarom ik op het aanrecht zat was omdat ik zo klein was dat ik precies tussen de kastjes en het aanrechtblad paste. Volgens mijn moeder bivakkeerde ik er toch vaak heel graag en geheel vrijwillig.

Maar kon je echt niet koken?
Tja, vast niet de sterren van de hemel, maar vastbesloten het te leren…

En de start van je blog?
Ik schreef eerst een blog over mijn leven in Rotterdam. Toen de liefde kwam was Rotterdam de plek waar we samen zouden gaan wonen. Kan er lang of kort over zijn, maar mijn vertrek naar Rotterdam was echt geen liefde op het eerst gezicht. Met genoeg confrontaties met het stadse leven sleepte mijn toemalige blog over mijn leven in Rotterdam me er doorheen. Na het zien van de foodfilm Julie & Julia kocht ik het kookboek van Julia Child. Toen was mijn foodblog was een feit.

En toen was je snel een volleerd foodie?
Ha ha, welnee, maar ik verslond een hoop kookmagazines, op mijn nachtkastje lagen standaard kookboeken en ik volgde Jamie Oliver op de voet.

Wat is er eigenlijk zo leuk aan koken?
Er is eigenlijk niets fijner dan een taart de oven in schuiven en een gelukt exemplaar er uit halen. Taartbakkers weten er alles van. Of een stoofschotel waarbij je na 3 uur de deksel van de pan haalt en denkt yep dat heb ik maar mooi gemaakt. Koken is niet alleen het maken, het is nieuwe dingen leren, stiekem jezelf overtreffen en het daarna met anderen delen. Dat is wat het zo leuk maakt.

En wat schuif jij het liefste in de oven?
Vanalles eigenlijk, maar heb wel een grote voorkeur voor Italiaans eten, dus van een lasagne word ik erg blij. Maar voor een kip of ander gebraad loop ik ook echt niet weg! Oja en ben dol op het maken van quiches.

Oh niets zoets?
Dat vergeet ik helemaal! koekjes, ben gek op klein spul wat redelijk snel klaar is en wat je leuk cadeau kunt geven. Op mijn Facebook pagina vind je elke vrijdag een foodcard met een recept voor iets zoets wat je ook leuk cadeau kunt geven.

En hoe zit dat met al die foto’s?
Fotograferen is net als koken. Na veel oefenen en veel doen vind je vanzelf jouw stijl die het beste jouw gevoel bij het gerecht weergeeft. Mijn foto’s laten zien hoe ik iets zie, of het nou de omgeving is of een lekker gerecht. Het leuke is dat je zomaar iets heel moois kunt maken waarmee je anderen weer inspireert. Dat klinkt hoogdravend, maar 9 van de 10 foto’s maak ik gewoon op de keukentafel met wat plankjes van de oude schildertrap van mijn vader.

Uhm laatste vraag, gewoon nieuwsgierig, is het eigenlijk nog goed gekomen met jou en Rotterdam?
Jazeker. Om 7 uur ontwaakt de stad, jog maar eens een rondje bruggen – om 12 uur stromen de kantoren leeg om een broodje te gaan halen in de stad en vanaf 5 uur stroomt de stad weer leeg om het over te laten aan haar bewoners. De energie die van de stad afkomt vind ik geweldig!